Cum te foloseşti de energia cristalelor

1 47781 original jpg jpeg

Ştiai că pietrele preţioase pot fi adevărate izvoare ale sănătăţii şi ale stării de bine? Dar ca să te foloseşti de puterea lor trebuie să le ştii secretele.

Forţa cristalelor este în directă legătură cu energia Soarelui,a Lunii şi,bineînţeles,a Pământului.

În medicina tradiţională a multor popoare,cristalele au fost folosite pentru vindecarea bolilor,pentru echilibrarea energetică a oamenilor şi chiar a mediului în care trăiesc. Iată care sunt cele mai puternice dintre acestea!

Ametistul

Este o varietate de cuarţ,de culoare purpurie sau violet. Cel mai valoros este ametistul transparent.Efecte:Grecii credeau că această piatră aduce dragoste,fericire şi protecţie împotriva oricărui tip de intoxicaţie.

Este recomandat femeilor care suferă de migrene,din cauza stresului,cât şi celor atinse de depresie. Ametistul mai este benefic celor cu probleme digestive,cu artrită,cât şi persoanelor alergice.

Este un cuarţ de culoare galbenă. Paleta de galben merge până la maro deschis.

Reduce stările de tensiune. Este ideal să fie purtat şi de către persoanele care au dureri de cap,de cei care suferă de stomac,cât şi de cei care au probleme de circulaţie. Induce o stare de optimism şi de siguranţă.

Culorile lui sunt cele ale curcubeului,mai multe în acelaşi cristal:culoarea variază la căldura soarelui.

Dacă ţi-a scăzut libidoul,fluoritul este piatra care te ajută. Are şi un puternic efect calmant,cât şi unul de protecţie împotriva infecţiilor. Este recomandat şi celor care au probleme cu sistemul osos. Este aducător de energie şi de vitalitate.

Ametrinul

Este o varietate de cuarţ,o parte citrin (galben),o parte ametist (violet).

Este un bun întăritor al sistemului imunitar şi un duşman al oboselii cronice. Ajută,de asemenea,la eliminarea toxinelor din organism,cât şi la o bună circulaţie a sângelui.

Pentru efecte maxime,specialiştii în cristaloterapie spun că este bine să-l ţii aproape de inimă,timp de 20 de minute,seara şi dimineaţa. Psihic,îţi dă încredere în forţele proprii.

Este o pietră preţioasă de un verde intens. Când nu conţine impurităţi,este deosebit de valoros.

Smaraldul îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi memoria. Grăbeşte vindecarea persoanelor cu insomnii şi depresii,dar şi a celor care au boli de inimă,viroze,pneumonii sau infecţii în gât. Purtătoarei îi redă armonia sufletească.

Culorile caracteristice pentru rubin sunt roşu,purpuriu,oranj.

Este unul dintre cristalele cu mare putere tămăduitoare,fiind util bolnavilor de cardiopatie,de artrită şi de hipertensiune arterială.

Totodată,este recomandat persoanelor anemice,cât şi celor cu afecţiuni ale ochilor. În plan psihic,se spune că alungă teama.

Cum poţi să obţii cristalul vindecător

Nu trebuie să fii nici vrăjitoare,nici magician ca să ai un cristal vindecător. Este de ajuns să-l alegi pe cel care ţi se potriveşte,iar apoi să-l „energizezi”. Alege un cristal micuţ,căci puterea vindecătoare nu stă în mărime.

Spală-l bine,apoi aşază-l într-un bol colorat şi toarnă apă de izvor şi doi-trei pumni de sare. Lasă bolul la lumina soarelui,câteva ore (de preferat la răsărit),apoi expune-l la lumina lunii.

5 însuşiri esenţiale ale cristalelor

Protejează împotriva bolilor;

Absorb şi filtrează energiile negative;

Limitează sau blochează stările care ne dezechilibrează energetic:teama,stresul,sentimentele negative,boala;

Consolidează energiile pozitive,manifestările benefice,starea de bine;

Purifică,armonizează psihicul nostru şi calităţile individului:curajul,încrederea,afectivitatea,creativitatea,fidelitatea,concentrarea,bucuria,energia,prietenia.



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg