Exerciţii fizice pentru leneşe

1 76879 original jpg jpeg

Eşti leneşă, dar îţi doreşti să îţi tonifici corpul? Se poate! Există activităţi pe care le poţi face acasă sau la birou, având un efect similar exerciţiilor de la sală. Descoperă modurile în care poţi arde calorii şi fără să mergi la sală:

Tipuri de exerciţii

Fără să te ridici din pat

Dimineaţa eşti prea somnoroasă să te ridici din pat pentru a face exerciţii, iar seara eşti prea obosită. Însă, nu este necesar să te ridici din pat pentru a face exerciţii fizice! Stai pe spate, pune-ţi braţele de-a lungul corpului şi îndoaie genunchii. Ridică-ţi şoldurile. Ridică un picior (în poziţia în care este deja, îndoit). Continuă, alternează între piciorul stâng şi cel drept.

Stai pe spate, pune-ţi braţele de-a lungul corpului şi ţine picioarele drepte, întinse. Ridică un picior în aer. Alternează între piciorul stâng şi cel drept.

2 minute la fiecare oră

Oră de oră, fă-ţi timp 2 minute şi ridică-te de pe scaun! Exerciţiile fizice contează chiar şi atunci când nu sunt făcute ore în şir, fără întrerupere! De asemenea, poţi uita de cafea, deoarece aceste 2 minute îţi vor da energia de care ai nevoie pentru ora următoare. Poţi să faci fandări sau să „alergi”pe loc.

La serviciu

Mersul pe jos este benefic pentru sănătatea şi silueta ta! Dacă foloseşti transportul public, coboară cu două staţii mai departe de locul tău de muncă. Nu uita să urci scările! Cu fiecare etaj pe care îl urci, arzi 10 calorii. Există multe exerciţii discrete şi creative pe care le poţi face la serviciu, pe scaun, spre exemplu ridicarea călcâielor constant pentru câteva minute, sau extinderea piciorului cât de sus poţi, pentru câteva secunde (repetă de 20 de ori).

Dansează

Nu asocia exerciţiile fizice cu o activitate obositoare şi plictisitoare! Dansul este cel mai bun mod prin care îmbini utilul cu plăcutul, asculţi melodiile tale preferate şi îţi tonifici corpul. Treizeci de minute de dans ard 150 de calorii. Poţi urma paşii de dans din videoclipurile artiştilor tăi preferaţi sau pe cele din tutoriale de dans cardio.