Înotul creşte apetitul sexual. Află ce alte beneficii uimitoare are asupra corpului!

1 66017 original jpg jpeg

O baie în pisicină sau în mare este cea mai bună metodă pentru a te răcori într-o zi toridă. Dar acesta nu este singurul beneficiu al înotului. Descoperă ce alte efecte mai puţin ştiute are asupra organismului.

Pe lângă faptul că întăreşte musculatura şi te ajută să slăbeşti,înotul are şi alte beneficii mai puţin ştiute.

Întăreşte sistemul imunitar

Când înoti,celulele albe ale corpului sunt stimulate,pentru că organismul trebuie să facă faţă schimbării de temperatură. Cu timpul, organismul îşi îmbunătăţeşte rezistenţa. De aceea, persoanele care înoată în mod constant se îmbolnăvesc mai greu, spre deosebire de cele care nu fac acest tip de mişcare.

Creşte numărul endorfinelor

Endorfinele,cunoscute şi sub numele de «hormoni ai fericrii», sunt secretate de organsim în cantităţi mari în momentele în care faci lucruri care îţi fac plăcere. Aşadar, dacă îţi place să înoţi, ai un motiv în plus să faci un obicei din această activitate fizică.

Stimulează circulaţia sângelui

Dacă ai adesea mâinile şi picioarele reci sau te ştii că eşti o persoană mai friguroasă, înotul te poate ajuta să scapi şi de aceste probleme. Când înoţi, venele şi arterele funcţionează la parametri normali, iar fluxul sangvin este stimulat atât către organele esenţiale ale corpului, dar şi către extremităţi.

Îţi creşte apetitul sexual

Când intri în apa a cărei temperatura este mai scăzută decât cea a corpului,organismul secretă în exces testosteron şi progesteron,doi hormoni reproducători care se află în strânsă legătură cu fertilitatea şi creşterea libidoului.

Credit foto: www.lifehack.org.