Jane Fonda, sfaturi pentru o viaţă bogată şi fericită. Ce trebuie să faci pentru a îţi merge bine

1 83833 original jpg jpeg

Are 80 de ani şi se bucură de succes în continuare. Nu a avut niciodată o viaţă uşoară, dar a făcut tot posibilul să se bucure de viaţă. S-a luptat cu cancerul, dar nu a lăsat ca boala să o răpună la pat. Jane Fonda are sfaturi pentru o viaţă bogată şi fericită, învăţături care au ajutat-o enorm pe ea.

”După ce aţi trecut de 60 de ani, pentru că nu mai aveţi foarte mulţi ani în faţă şi pentru că nu puteţi lua cu voi nimic atunci cînd vă duceţi, n-are rost să mai fiţi preocupaţi să economisiţi.

Aşadar, cheltuiţi banii pe care i-aţi pus deoparte, faceţi excursii, cumpăraţi ce vă face plăcere şi dăruiţi ce vă puteţi permite.

Nu vă gîndiţi să lăsaţi chiar tot ce-aţi agonisit copiilor şi nepoţilor, pentru că, nu-i aşa? nu vreţi să-i transformaţi în nişte paraziţi care aşteaptă cu nerăbdare ziua în care veţi muri.

Nu vă faceţi griji despre ce-o să se întîmple cu ei sau cum veţi fi pomeniţi, pentru că atunci cînd ne întoarcem în ţărână nu mai auzim nici laudele şi nici criticile.

image

Timpul în care v-aţi bucurat de viaţa pe pămînt şi de bunurile pe care le-aţi agonisit cu atîta trudă se va sfîrşi.

Nu vă frămantaţi prea mult în legătură cu copiii, pentru că şi ei au destinul lor şi or să-şi găsească, cu siguranţa, drumul în viaţă.

Nu fiţi sclavul copiilor voştri! Ţineţi legătura cu ei, iubiţi-i, ajutaţi-i când au nevoie, dar în acelaşi timp, bucuraţi-vă cât mai puteţi de banii pe care i-aţi strâns.

Viaţa înseamnă mai mult decît munca. Pensionaţi-vă cât de devreme puteţi şi bucuraţi-vă de viaţă.

Nu aşteptaţi prea multe de la copiii voştri. Majoritatea îşi iubesc părinţii, dar vor fi prea ocupaţi cu serviciul şi alte angajamente ca să le fie de prea mare ajutor.

image

După vîrsta de 50-60 de ani, nu vă mai risipiţi energia şi nu vă mai periclitaţi sănătatea în schimbul unei averi şi mai mari muncind până intraţi în mormant . S-ar putea ca banii voştri să n-aibă nicio valoare în faţa doamnei cu coasa.

Cînd să ne oprim să mai facem bani? Cât înseamnă destul? O sută de mii? Un milion? Zece milioane?

Mâncaţi câteva legume şi o jumătate de pâine pe zi; din cele trei case pe care le-aţi construit, n-aveţi practic nevoie decît de câţiva metri pătraţi: un dormitor, o cameră de zi, o baie şi o bucătărie. Atîta vreme cât aveţi o locuinţă şi suficienţi bani pentru hrană, îmbrăcăminte şi utilităţi, staţi foarte bine. Ar trebui să fiţi fericiţi.

Fiecare familie are problemele ei, indiferent de statutul social. Nu vă mai comparaţi cu alţii în ceea ce priveşte potenţa financiară.

Renunţaţi la competiţia cine are mai multe posesiuni sau ai cui copii sunt mai bogatibşi se plimbă mai mult prin baruri sau prin străinătate. Mai degrabă puneţi în balanţă cine are mai mult timp liber, cine este mai fericit, mai sănătos şi mai longeviv.

Nu vă frământaţi în legătură cu lucrurile pe care nu le puteţi schimba. Nu ajută la nimic, iar o stare psihică proastă vă poate îmbolnăvi. Creaţi-vă o stare permanentă de bine şi identificaţi ce vă face fericiţi.

Atâta timp cât sunteţi sănătoşi şi bine dispuşi, vă veţi face planuri şi veţi aştepta cu nerăbdare ziua următoare.

O zi din viaţă fără un moment de bucurie este o zi pierdută.

O zi care aduce un moment de bucurie este o zi câştigată. Un suflet optimist vindecă boala mai repede. Iar un suflet fericit nici nu are ce vindeca, pentru că nu cunoaşte boala…

Păstraţi-vă o stare de spirit pozitivă, faceţi mişcare în fiecare zi, întotdeauna afară, la soare, mâncaţi multe alimente care conţin vitamine şi minerale, şi veţi avea toate şansele să mai trăiţi 20-30 de ani în deplină sănătate şi vigoare.

image

Bucuraţi-vă de ceea ce aveţi şi de tot ce vă înconjoară.

Şi nu uitaţi de prieteni. Ei sunt una din bogăţiile vieţii .

Faceţi-vă prieteni trainici, respectând câteva reguli simple: Ascultaţi-i fără să-i întrerupeţi; vorbiţi-le fără să le reproşaţi ceva; faceţi-le daruri fără să le pretindeţi ceva în schimb; răspundeţi-le fără să-i contraziceţi; iertaţi-i fără să-i pedepsiţi; promiteţi-le fără să uitaţi.

Aşa nu veţi fi niciodată singuri.

Vă doresc o viaţă lungă şi împlinită!”

Sursa: Jane Fonda – Al treilea act din piesa de teatru a vieţiiRecente

Relatie toxica  Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat  sursa   Shutterstock jpg
corpul uman  sursa   Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST  Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste  Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale  Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele  Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte  Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg
Barfa jpg
Respiratie ciclica jpg