Maica Domnului de la Letca plânge cu lacrimi de mir

1 47633 original jpg jpeg

Descoperită în 2002 într-o biserică veche din Letca Nouă, Icoana Maicii Domnului a început atunci să lăcrimeze şi să aline suferinţele celor care vin să se roage în faţa ei.

Dacă pleci din Bucureşti spre Alexandria,un drum secundar prăfuit te duce în satul Letca Nouă,ascuns între ciulinii câmpiei. Până în 2002,locul era cufundat în anonimat şi sărăcie,spre necazul părintelui Edmond Nicolae Popa,care fusese numit paroh la biserica din sat. Părintele nu înţelegea cum un lăcaş de cult ridicat în 1865 nu aduce mulţime de pelerini şi chiar de turişti.Icoana descoperită într-o veche biserică

Cu ceva timp în urmă,în biserica dărăpănată din cimitirul satului a fost găsită o icoană veche,pictată pe lemn,a Maicii Domnului.

A fost aşezată la loc de cinste în biserica din sat şi,în fiecare duminică,cei câţiva locanici care veneau la slujbă i se închinau şi se rugau. În 2002,într-o dimineaţă de noiembrie,nu cu mult timp înainte de Crăciun,Maica Domnului a făcut o minune chiar în acest loc.

O bătrână din sat,Silvia Cracea,are grijă şi primeneşte săptămână de săptămână această biserică.

Într-o dimineaţă,a văzut ceva schimbat la Icoana Maicii Domnului şi,când s-a apropiat,a văzut că aceasta plânge cu lacrimi de mir. I-a chemat imediat pe părintele Nicolae şi pe câţiva localnici,care s-au închinat şi s-au rugat la icoana care făcuse pentru ei aşa o minune. Vestea s-a răspândit ca fulgerul şi a făcut ocolul întregii ţări.

Rugăciuni speciale către Maica Domnului

Lacrimile de mir ale Maicii Domnului au adus la icoană mii de credincioşi bolnavi,cu suferinţe numai de ei ştiute sau oameni care nu mai aveau nicio speranţă. În fiecare vineri,părintele ţine o slujbă specială,numită Sfântul Maslu,pentru toţi cei care au sufletul sau trupul bolnav. Zi de zi,la miezul nopţii,părintele rosteşte paraclisul Maicii Domnului,o rugăciune specială,închinată icoanei care plânge la Letca Nouă. Aceasta îi vindecă pe toţi după puterea credinţei lor.

Ştefan Balaban,un sătean de 55 de ani din Letca Nouă,avea picioarele paralizate. După doi ani de rugăciuni către Maica Domnului,icoana a făcut o minune şi i-a vindecat paralizia. Acum este sănătos şi merge pe picioarele lui să-i mulţumească Măicuţei lui Dumnezeu pentru că l-a vindecat.

Dumitra Cucu,o femeie din Giurgiu,a aflat acum câţiva ani că are un nodul la sân,iar medicii i-au spus că singura soluţie este operaţia. S-a rugat cu toată puterea sufletului să nu aibă cancer şi să se vindece repede. După câteva săptămâni,s-a dus la spital să se opereze,dar medicii i-au spus uimiţi că nu mai are nimic. Atunci femeia s-a dus din nou la icoană să-i mulţumească pentru minunea săvârşită.

Rugăciune către Maica Domnului

Împărăteasa mea preabună şi nădejdea mea,Născătoare de Dumnezeu,ajutătoarea săracilor şi primitoarea străinilor,bucuria celor întristaţi şi acoperământul celor necăjiţi,vezi nevoia şi necazul meu;ajută-mă ca pe un neputincios,hrăneşte-mă ca pe un străin. Necazul meu îl ştii,dezleagă-l precum vrei,că n-am ajutor afară de tine,Maica lui Dumnezeu,ca să mă păzeşti şi să mă acoperi în vecii vecilor. Amin.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg