Mărturii de Dincolo

1 57033 original jpg jpeg

Este posibil să vezi, pentru o clipită, cum arată lumea de dincolo şi să te întorci la viaţă pentru a o descrie celor din jurul tău? Se pare că da. Prin astfel de experienţe, unele mai tulburătoare decât altele, au trecut oameni care pot spune că s-au născut a doua oară.

Sunt numeroase cazurile în care oameni care s-au aflat în moarte clinică s-au trezit şi au povestit cum au trecut printr-un tunel şi au văzut la capătul lui o lumină intensă sau s-au reîntâlnit cu persoane dragi decedate. Există şi situaţii când persoane aflate la limita dintre viaţă şi moarte nu au avut parte de o experienţă liniştitoare,ci tulburătoare,fiind transportate în iad.

Eben Alexander:„Am călătorit într-o lume uimitoare“

În toamna anului 2008,după ce a intrat în moarte clinică din cauza meningitei,neurochirurgul american Eben Alexander le-a povestit tuturor ce a văzut când a ajuns într-un loc cu nori mari,pufoşi,alb-roz:„Aici am văzut o mulţime de fiinţe strălucitoare,înaripate. În cea mai mare parte a călătoriei mele,am fost însoţit de o femeie. Era tânără şi cu ochi albaştri. Ea mi-a spus:<<Nu te teme. Vei vedea lumea de aici,dar în cele din urmă,te vei întoarce>>. Un vânt cald a suflat,ca cel din zilele de vară,purtând frunzele copacilor şi curgând ca o apă cerească. De fiecare dată când întrebam ce este acest loc,răspunsul venea sub forma unei explozii de lumină. Am continuat să merg şi m-am trezit intrând într-un gol imens,complet întunecat,infinit în mărime. Apoi m-am trezit.“

Citeşte şi:Şamanul,călător pe tărâmul de dincolo

Anita Moorjani:„Am murit şi m-am descoperit pe mine însămi“

Diagnosticată cu o formă de cancer a sistemului limfatic în 2002,Anita Moorjani,Singapore,a intrat în comă profundă la 2 februarie 2006. Deşi medicul oncolog i-a spus soţului ei că nu va supravieţui,femeia şi-a revenit după 3 zile,când medicii au descoperit că tumoarea dispăruse. „În timp ce eram dusă de urgenţă la spital,simţeam cum mă îndepărtez din ce în ce mai tare de corpul meu. Mă simţeam liberă. Durerile,tristeţea şi suferinţele dispăruseră fără urmă! Eram perfect conştientă de toate schimburile de cuvinte dintre familia mea şi medici,deşi corpul meu se afla la o anumită distanţă de aceştia. Spre marea mea uimire,am devenit conştientă de prezenţa tatălui meu,care murise cu zece ani în urmă,şi care mi-a zis: <<Scumpa mea,depinde numai de tine dacă doreşti să vii cu mine sau să te întorci în corpul tău>>.  I-am auzit pe medici spunându-le mamei şi soţului meu că organismul îmi cedează din cauza blocării organelor. În acest moment,tata mi-a transmis:<<Dacă vei merge mai departe,nu te vei mai putea întoarce>>. Atunci am decis că vreau să-mi revăd familia,“ a mărturisit femeia în cartea ei „Am murit şi m-am descoperit pe mine însămi“. Povestea Anitei nu s-a terminat aici. La numai două zile după ce a ieşit din comă,după multe investigaţii amănunţite,medicii i-au spus că,în mod miraculos,scăpase de cancer.

Veronika-Ulrike Barthel:„Bine ai venit în iad“

După ce maşina i-a fost lovită de fulger,în 1981,pe când avea doar 22 de ani,Veronika-Ulrike Barthel,Germania,a povestit cum,aflându-se la limita morţii,a ajuns în iad,fiind escortată de demoni. „În iunie 1981,mă întorceam acasă de la o petrecere,când a început să plouă. Îmi amintesc că un fulger m-a lovit. Mi-am părăsit trupul şi m-am văzut stând pe scaun,cu mâinile arse ţinând volanul maşinii. Am trecut repede printr-un tunel şi,la capătul lui,mă aflam în faţa unei porţi mari,pe care scria:<<Bine ai venit în iad>>. Creaturile pe care le-am văzut acolo au fost terifiante. Mărşăluiau ca nişte soldaţi pe lângă mine. Peste tot erau oameni care ţipau de durere. Unii erau aruncaţi în peşteri. Erau păziţi de demoni,care îi atacau cu suliţe în timp ce ţipau. Îmi era foarte greu să respir,din cauza mirosului teribil din acel loc. Pe pământ mişunau şerpi“,îşi aminteşte Veronica.

Colton Burpo:„Raiul există“

Când doctorii i-au spus preotului Todd Burpo,SUA,că fiul său de patru ani urma să moară din cauza unei rupturi de apendice,nimeni nu se aştepta ca micuţul Colton nu doar să supravieţuiacă pe masa de operaţie,ci şi să se reîntoarcă la viaţă cu poveşti despre îngeri:„Am văzut cum Iisus şi nişte îngeri m-au luat şi m-au dus până la cer. Iisus purta haine albe şi călărea un cal colorat ca un curcubeu. M-a luat şi m-a aşezat pe genunchii Lui“.  Băiatul le-a mai spus părinţilor şi cum a vorbit cu câţiva membri ai familei sale,pe care el nu i-a cunoscut:străbunicul,care murise cu 24 de ani în urmă,şi sora mai mare,care nu a apucat să se nască. Întreaga sa experienţă se găseşte în cartea „Raiul există“,scrisă de tatăl său.