Puterea rugăciunii

1 50387 original jpg jpeg

Acum, în Postul Crăciunului, rugăciunea este mult mai mult decât o hrană spirituală: ea este chiar o legătură puternică cu Dumnezeu.

Pregătirea spirituală pentru Sărbătoarea Crăciunului nu înseamnă numai post,ci şi rugăciune. Aşa cum prin post îţi primeneşti trupul,prin rugăciune îţi hrăneşti sufletul.

Rostită nu doar la necaz,ci permanent,rugăciunea face posibilă lucrarea Duhului Sfânt în sufletele tuturor.

Aşa cum trupul are nevoie de aer pentru a respira,sufletul are nevoie de rugăciune,a cărei lucrare este însăşi semnul vieţii duhovniceşti.

Se spune că Sfinţii Părinţi obişnuiau chiar să se salute întrebându-se cum lucrează rugăciunea.Ruga trebuie să fie «simţită»

Nu orice rugăciune are valoare. Pentru a fi adevărată,trebuie spusă din suflet şi are nevoie de mintea şi de trăirea ta.

Dacă gândul îţi este în altă parte,rugăciunea nu este împlinită. Ca să intri în starea necesară,îţi trebuie o oarecare pregătire. Aşază-te într-un loc liniştit şi calmează-te după iureşul zilei care a trecut,abia apoi începe rugăciunile.

Este normal ca mintea să-ţi „zboare” în timpul rugăciunii,dar trebuie s-o aduci de fiecare dată înapoi şi să reciteşti pasajul pe care l-ai pierdut.

Adânceşte apoi înţelesul fiecărei fraze. În acest fel,îţi va fi mai uşor să „trăieşti” rugăciunea. Una dintre fraze îţi atrage atenţia în mod deosebit?

Citeşte-o până îi cuprinzi sensul,apoi continuă. Numai în acest fel rugăciunea îţi va produce o transformare în suflet.

Întrebat de ucenici cum trebuie să fie făcută rugăciunea,Mântuitorul le-a spus:„Când vă rugaţi,nu spuneţi multe ca păgânii,că ei cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultaţi” (Matei 6,6-8). Iată de ce nu trebuie să alegi rugăciunile foarte lungi!

Este de ajuns o rugăciune scurtă,un gând înainte de a începe un lucru („Binecuvântează,Doamne”) sau după ce l-ai terminat („Slavă Ţie,Doamne”) ori când grijile te împresoară („Scoate din temniţă sufletul meu,Doamne”). În acest fel,Dumnezeu devine o prezenţă constantă în viaţa ta.

De mare folos este să te rogi pentru ceilalţi,pentru cei bolnavi,pentru cei care-ţi fac rău cu sau fără voia lor sau pentru care nu poţi face altceva decât atât.

Prin rugăciune,laşi în grija Domnului rezolvarea situaţiilor fără ieşire.

Un dar special pentru cei dragi

Sfântul şi Marele Mir

Ce este pecetea Duhului Sfânt? Cum se dă ea şi când?

simeon stalpnicul png

Sunt întrebări al căror răspuns este concentrat în cea mai complexă materie liturgică pregătită în Biserica Ortodoxă:Sfântul şi Marele Mir.

El este sfinţit de Sinodul unei Biserici Ortodoxe,o dată la câţiva ani,în Joia Patimilor.

Descoperă în acest DVD cum se prepară şi cum se sfinţeşte Mirul,dar mai ales însemnătatea teologică a ungerii cu Sfântul şi Marele Mir.

Magazin:Adevarulshop.ro / Preţ:19,99 lei

Puterea credinţei

Cum poţi să ştii care este voia lui Dumnezeu privind viaţa ta? Cum să devii un om mai bun,când simţi că nimic din tine şi din jurul tău nu te ajută?

simeon stalpnicul png

Acestea şi multe altele sunt întrebările la care-ţi răspunde Părintele Arhimandrit Teofil Părăian într-un interviu realizat de Televiziunea Trinitas a Patriarhiei Române.

„Puterea credinţei” este un mic ghid pentru viaţa creştină,care oferă răspunsuri duhovniceşti la probleme de suflet frecvente în lumea de azi.



Recente

prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg