Rosteşte această rugăciune înainte şi în ziua de Sfânta Maria. Preoţii spun că îndeplineşte orice dorinţă

2 rugaciune 15 august sfanta maria jpg jpeg

Zi de mare sărbătoare pe 15 august pentru credincioşii români. Biserica prăznuieşte în fiecare an, la această dată, Adormirea Maicii Domnului. Sărbătoare importantă în calendarul creştin ortodox şi catolic, Sfânta Maria vine după o perioadă de post şi rugăciune intensă.

Una dintre rugile adresate Maicii Domnului are o mare putere de binecuvântare, spun preoţii, care recomandă credincioşilor să o rostească înainte de marea sărbătoare de pe 15 august, alături de o lumânăre aprinsă.

Redăm, mai jos, textul rugăciunii despre care se spune că îndeplineşte orice dorinţă:

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ţi ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu şi mă vei sprijini când îmi este greu.

Spre a-ţi arăta recunoştinţa mea, îţi făgăduiesc să fac cunoscută şi altora această rugăciune. Te rog, cu umilinţă, să îmi aduci linişte în tristeţea şi durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni şi bucurii care ţi-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine şi familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleşeşte acum...

(Se roseşte dorinţa!)

Te impor, Ajutătoarea celor aflaţi în suferinţă, înfrânge orice greutăţi precum ai înfrânt balaurul care şade la picioarele tale.”

Citeşte şi: Ce este bine să faci, până pe 15 august, pentru noroc

După prima parte, credincioşii sunt îndemnaţi să rostească şi rugăciunea “Tatăl Nostru”

„Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos.

Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoşii acum şi în ceasul morţii noastre. Amin!”

Sursa foto: pixabay.com