Sărbători religioase în luna septembrie

1 70678 original jpg jpeg

Luna septembrie are multe sărbători religioase importante pentru creştin-ortodocşi. Este luna când credincioşii serbează atât Naşterea Maicii Domnului cât şi Înălţarea Sfintei Cruci. Află care sunt cele mai imporante sărbători religioase în această lună!

Sărbători religioase în luna septembrie:Naşterea Maicii Domnului

Pe 8 septembrie,se prăzuieşte Naşterea Maicii Domnului – Sântămărie Mică,cum i se mai zice în tradiţia populară. Fecioara Maria s-a născut din părinţi vârstnici,Ioachim şi Ana,ca rod al rugăciunii lor. Preasfânta nu doar că a respectat Legea lui Dumnezeu,dar a primit cuvântul Lui şi L-a primit în pântece pe Fiul Său. Fecioara Maria este cu adevărat Născătoare de Dumnezeu pentru că L-a născutpe Dumnezeu-Omul Hristos. Biserica ortodoxă o înfăţişează aceată relaţie în icoane ale Maicii Domnului precum Fecioara cu Pruncul,Hrănitoarea şi Dulcea-Sărutare.

Sărbători religioase în luna septembrie:Sfinţii Ioachim şi Ana

Praznicul (9 septembrie) figurează în caldendarul creştin-ortodox cu cruce neagră,dar care are o mare importanţă. Fiindcă Sfinţii Ioachim şi Ana sunt părinţiiMaicii Domnului. Lipsa copiilor îi făcea să fie priviţi ca fiind blestemaţi. După rugăciuni îndelungi,celor doi li s-a dăruit o fetiţă. Aceasta a devenit Născătoare de Dumnezeu. Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana nu sunt prăznuiţi doar pe 9 septembrie,ci sunt pomeniţi pururi în slujbe:„Pentru rugăciunile sfinţilor drepţilor părinţilor Ioachim şi Ana,Doamne Iisuse Hristoase,Dumnezeul nostru miluieşte-ne pe noi“.

Sărbători religioase în luna septembrie:Înălţarea Sfintei Cruci

Înălţarea Sfintei Cruci este prăznuită pe 14 septembrie. Este cea mai veche sărbătoare închinată cinstirii lemnului sfânt. În această zi sunt amintite două evenimente deosebite:aflarea Crucii pe care a fost răstignit Mântuitorul şi înălţarea ei solemnă în faţă poporului de către episcopul Macarie al Ierusalimului,în ziua de 14 septembrie din anul 335;aducerea Sfintei Cruci de la perşii păgâni,în anul 629,în vremea împăratului bizantin Heraclius,care a depus-o cu mare cinste în biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Sfânta Cruce a fost aflată din porunca Împărătesei Elena,mama Împăratului Constantin cel Mare. Datorită acesteia s-au găsit pe Golgota trei cruci. Pentru a afla care a fost crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul şi care sunt crucile tălharilor răstigniţi odată cu El,patriarhul Macarie a poruncit ca lemnul acestora să atingă,pe rând,o femeie decedată. Femeia a înviat în momentul în care a fost atinsă de crucea pe care a fost răstignit Hristos. Înălţarea Sfintei Cruci se serbează cu post,pentru că ea ne aduce aminte de patimile şi moartea Mântuitorului.

Sărbători religioase în luna septembrie:Zămislirea Sf Ioan Botezătorul

Se prăznuieşte pe 23 septembrie. Se spune că Sfântul Arhanghel Gavriil i-a vestit lui Zaharia,în timp ce slujea la templu,că soţia să Elisabeta,înaintată în vârstă,va naşte un fiu care se va numi Ioan. Naşterea lui Ioan s-a petrecut cu şase luni înaintea naşterii lui Iisus. Zaharia,fiind înaintat în vârstă,s-a îndoit de cuvintele Arhanghelului Gavriil. Din acest motiv a rămas mut până ce i-a pus un nume fiului sau. Biserica i-a închinat lui Ioan şase sărbători:zămislirea lui-23 septembrie;naşterea-24 iunie;soborul lui-7 ianuarie;tăierea capului-29 august;prima şi a două aflare a capului-24 februarie;a treia aflare a capului sau-25 mai.Recente

animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg