Semnificaţia scenei naşterii lui Iisus Hristos

1 78977 original jpg jpeg

Unul dintre simbolurile renumite ale Crăciunului este scena naşterii. A devenit o parte foarte importantă a tradiţiei. Cuvântul "naştere" derivă din cuvântul latin "nativus", care înseamnă "apărut prin naştere". Pentru a spune în cele mai simple cuvinte, scena naşterii este reprezentarea nopţii naşterii lui Iisus Hristos.

Iată care este semnificaţia scenei naşterii lui Iisus Hristos:

Elemente şi simbolistică

Elementele de bază folosite în scena naşterii sunt cinci - copilul Iisus, Maica Maria, Iosif, păstorii şi animalele. Mai devreme, doar aceştia erau prezenţi. Cu trecerea anilor, cei trei magi au fost adăugaţi. Apoi au venit îngerii, Steaua din Betleem şi chiar omul obişnuit.

Copilul Iisus a întins braţele

Acest lucru este o invitaţie pentru toţi oamenii să accepte mântuirea de la El.

Fecioara Maria (mama)

Poartă o mantie albastră, care este culoarea cerului şi a raiului. Ea este virgina care reprezintă legătura dintre om şi divin. De aceea mulţi oameni se roagă lui Dumnezeu, Atotputernicul, oferindu-i rugăciuni către Maria. În alte reprezentări, ea este văzută purtând o rochie roşie care reprezintă sânge.

Păstorii

Ei îi reprezintă pe omul obişnuit. De asemenea, ei reamintesc oamenilor despre neamul lui Iisus Hristos - David, regele care a fost odată un păstor.

Animalele din iesle

Animalele din ieste care suflă ca să-l încălzească pe Iisus Hristos au o semnificaţie. Boul este folosit ca reprezentant pentru răbdare şi poporul lui Israel, iar măgarul umilinţa şi puterea de îndurare.

Cei trei magi

Înţelepţii, cunoscuţi ca magi sau regi, vin să-L întâlnească pe Iisus, aducându-i daruri. Ei reprezintă cele rei etape ale vieţii – unul tinereţea, altul maturitatea şi ultimul bătrâneţea. Chiar şi hainele pe care le poartă cei trei magi prezintă trei continente cunoscute în acea perioadă – Europa, Asia şi Africa. Darurile aduse de cei trei magi erau: aur - care reprezintă împărăţia, tămâie pentru divinitate şi smirnă pentru moarte sacrificială a lui Iisus Hristos.

Îngerii

Îngerii sunt folosiţi pentru a juca rolul jucat de ei. Îngerii le-au spus celor trei magi despre naşterea lui Hristos. În plus, prezenţa îngerilor arată, de asemenea, că Iisus a fost un copil binecuvântat.

Steaua din Betleem

Reprezintă steaua care i-a călăuzit pe cei trei magi la locul naşterii DomnuluI Iisus Hristos.

Mesajul scenei naşterii lui Iisus Hristos

Dincolo de toate reprezentările, scena naşterii este toată despre mesajul pe care-l transmite Dumnezeu poporului. Ea ne aminteşte tuturor că Dumnezeu şi-a trimis unicul Său Fiu născut pe pământ de dragul poporului. Iisus s-a născut pentru a fi sacrificat pentru păcatele comise de omenire. Această gândire insuflă devotament, menţinerea materialismului în gol şi Crăciunul este despre răspândirea dragostei şi a cuvântului Lui Dumnezeu.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg