Sfaturi pentru oamenii care practică sport în sezonul rece

1 77774 original jpg jpeg

Temperaturile de afară au început să fie din ce în ce mai scăzute, dar acest lucru nu trebuie să te împiedice să îţi continui antrenamentul fizic. În comparaţia cu perioada verii, ar trebui să ţii cont de câteva aspecte când practici sport în sezonul rece.

Iată câteva sfaturi!

1. Probabil că ai auzit că toamna şi iarna arzi mai multe calorii. Acesta este un mit. Organismul are nevoie de mai multă energie pentru a rezista efortului pe care-l faci în sezonul rece.

2. Poate nu ştiai, dar sportul practicat la temperaturi mai scăzute este mai sănătos decât antrenamentul din timpul verii. Este adevărat, pentru că este folosită mai puţină energie iarna

3. Sportul practicat în timpul iernii  este mai eficient, deoarece evoluţia organismului tinde să acumuleze mai multe grăsimi iarna decât în sezonul cald, iar rezultatul este creşterea în greutate. Aşadar, gândeşte-te de două ori înainte de a decide că vrei să iei o pauză de la antrenamentul fizic acum.

4. Hidratarea este le fel de importantă şi în timpul iernii. În sezonul rece, când temperaturile nu sunt mari, nu este recomandat să faci sport dacă eşti deshidratat. Este periculos, pentru că organismul îşi pierde abilitatea de a-şi regla temperatura. Sfatul este să bei suficient de multă apă.

5. Dacă antrenamentul fizic se desfăşoară afară, protejează-ţi întotdeauna capul, mâinile şi picioarele. Poartă mănuşi, banderolă sau căciulă pe cap şi şosete groase. Aceste trei zone sunt cele mai sensibile la frig.

6. Evită exerciţii care provoacă transpiraţie excesivă. Transpiraţia cauzează deshidratare şi un consum mare de energie. Temperatura corpului trebuie să se regleze după primele sesiuni de antrenament.

7. Poartă încălţăminte bună, cu care să nu aluneci.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg