Superstiţii de Anul Nou

1 66671 original jpg jpeg

Deşi mulţi dintre noi nu admit, credem sau urmăm unele superstiţie la un moment. Ne încruţişăm degetele pentru a avea noroc, ne căsătorim într-o zi ploioasă, pentru a avea o căsnicie lungă şi fericită ori evităm pisicile negre care vor să ne taie calea.

Ajunul Anului Nou,de asemenea,are partea sa de mituri şi superstiţii ciudate,care sunt urmate de oamenii din întreaga lume. Acum e timpul când oamenii desfăşoară activităţi propice în scopul de a atrage norocul şi a ţine la distanţă ghinionul. În felul acesta se asigură că anul care vine va fi bogat,înfloritor şi prosper. Asta deoarece oamenii cred că tot ceea ce fac la 31 decembrie şi la 1 ianuarie va fi ca o predicţie pentru anul următor.

Fără curăţenie în ziua de Anul Nou!

Unii oameni cred cu înverşunare nu ar trebui să se facă curăţenie sau să se şteargă praful în ajunul Anului Nou. Ei spun că este un act de rău augur şi poate spulbera norocul întregii familii.

Poartă haine noi

Alţii se asigură că îmbracă haine noi în ajunul Anului Nou,deoarece cred că astfel se vor aproviziona constant cu veşminte noi în noul an care va veni.

Bani în buzunar

Există oameni care insistă că ar trebui să evite să aibă buzunarele goale în ajunul Anului Nou,deoarece acesta poate fi un semn că nu vor avea venituri foarte mari în perioada următoare.

Nu mânca preparate cu pui

O altă superstiţie spune că dacă găteşti şi mănânci mâncare de pui în ziua de Anul Nou,vei avea probleme financiare tot restul anului.

Nu spăla rufe!

Se spune că dacă speli haine,se va spăla şi norocul şi că te vei confrunta cu un an în care vei munci foarte mult.

Consumă alimente verzi

Pentru mulţi,legumele verzi,cu frunze,cum sunt varza şi spanacul aduc bogăţie. De aceea,le consumă din abundenţă în această zi.

Evită pisicile care miaună

Se zice că dacă auzi o pisică ce miaună,ar trebui faci cale întoarsă şi să mergi în direcţia opusă,pentru că este de rău augur.

Nu plânge!

Mulţi spun că nu ar trebui să fii nefericit în această zi şi nici nu ar trebui să plângi,pentru că depresia te va urma în anul care vine. Prin urmare,şterge-ţi lacrimile şi fii fericit! La urma urmei,acesta este un nou început.

Fără cheltuieli în prima zi a anului

O altă superstiţie spune că nu ar trebui să se dea bani,elemente preţioase sau alte lucruri de valoare în prima zi a anului,deoarece poate fi un semn că averea se va risipi foarte repede în noul an care va veni.

Primul vizitator al casei

Se spune că primul vizitator care-ţi păşeşte în casă pe 1 ianuarie semnifică echilibrul căsătoriei în următoarele 365 de zile. Dacă pe uşă intră un bărbat,atunci soţul va avea mai multă autoritate în anul care a început şi,dacă o femeie păşeşte în casă,înseamnă că ea va avea control complet.