Bărbaţii sunt mai atraşi de femei iarna

1 78636 original jpg jpeg

Un studiu realizat de o companie de jucării erotice arată că bărbaţii îşi doresc mai mult sex iarna. În cadrul studiului, 114 bărbaţi au fost rugaţi să evalueze poze cu diferite femei de-a lungul anului. Cercetătorii au descoperit că bărbaţii erau mai atraşi de corpurile femeilor în lunile de iarnă, comparativ cu interesul manifestat în lunile de vară.

Un sexolog explică acest lucru prin faptul că bărbaţii îşi doresc mai mult ceea ce nu pot avea şi, cum iarna nu lasă la vedere atât de multă piele, aşa se poate explica şi creşterea apetitului sexual. Pe scurt, acolo unde pielea e ascunsă de pulovere şi fulare, există un interes mai mare şi o curiozitate crescută. Mai mult, lunile de iarnă sunt şi cele cu cei mai puţini factori de perturbare şi sezonul în care stăm cât mai mult acasă, având astfel la îndemână cadrul perfect pentru seri romantice.

Sexul se luptă şi cu răcelile de iarnă

Un alt motiv pentru care apetitul sexual e mai mare iarna e şi faptul că sexul ajută la creşterea imunităţii, întărind sistemul de apărare al organismului împotriva răcelilor. Conform unui studiu realizat în cadrul departamentului de Psihologie de la Universitatea Wilkes, Pennsylvania, nivelul imunoglobulinei A produse de organism, care ajută la prevenirea răcelii şi gripei, este semnificativ mai mare pentru cei care fac sex de două sau trei ori pe săptămână: mai concret, nivelul imunoglobulinei A este cu 30% mai mare, astfel că sistemul imunitar are parte de întăriri serioase pentru cei care aleg să aibă contacte sexuale mai des.

Apetitul e mai mare, se impune grijă mai mare şi la contracepţie

Că sexul iarna are beneficii multiple e clar, de aceea e important să vorbim din nou despre protecţie. Pentru a vă bucura de o iarnă cu romantism acasă fara să existe şi urmări neplăcute, trebuie să luaţi în calcul şi metodele contraceptive înainte de a vă lăsa duşi de valul euforic de după savurarea unei căni cu vin fiert. Şi spunem asta pentru că România ocupă locul 3 în Europa la capitolul relaţii sexuale neprotejate pe parcursul unui an, cu o medie de 38 de astfel de contacte anual.

Dacă totuşi se întâmplă ca, odată cuprinşi de căldura din aşternuturi, ambii parteneri să uite de metoda de protecţie, specialiştii Planifică Neprevăzutul reamintesc că există o soluţie la îndemână: contracepţia de urgenţă. La noi în ţară, 36% dintre femei au apelat la pastila de a doua zi după ce au folosit ca metodă contraceptivă prezervativul, dar a avut loc un accident: ori a alunecat, ori s-a rupt, iar alte 31% au folosit-o pentru că plănuiau să folosească metoda retragerii, dar aceasta a eşuat.

Sursa foto: walldevil.comRecente

Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg