Ce nu observă niciodată bărbaţii

1 48420 original jpg jpeg

De ce nu observă bărbaţii micile detalii care ne încântă şi ne fac viaţa mai frumoasă? Din nepăsare? Ei bine, nu. Motivele lor sunt altele.

Oricât de mult s-ar strădui,mintea bărbaţilor nu este construită să fie atentă la detaliile din jur. Aşa că nu-i de mirare să uite că au plecat la piaţă după roşii,nu după „Gazeta Sporturilor”,sau să vadă abia după o săptămână noua coafură a soţiei. Şi de aici apar micile certuri de cuplu:tu simţi că te lupţi cu morile de vânt,în timp ce el spune doar „Dragă,exagerezi!”"Ah, iubito, te-ai tuns! Sau nu?"

Schimbările de look sunt cele care,după ani de convieţuire,trec cel mai des neobservate. Femeile simt nevoia să fie admirate,iar bărbaţii le consideră „amănunte”.

Ei nu pun mare preţ pe ţinuta îmbogăţită cu o bijuterie nouă sau pe un machiaj mai altfel,de aceea nici nu simt că ar fi nevoie să-ţi facă vreun compliment. Poate ţi s-a întâmplat ca soţul să-şi dea seama că te-ai tuns scurt abia după ce te-a văzut supărată,în timp ce-i puneai insistent întrebarea:

Soluţia este să nu te mai gândeşti că ai făcut această schimbare pentru el,ci pur şi simplu pentru tine. Dacă tu te simţi frumoasă,fii sigură că şi el este fericit,chiar dacă nu-ţi arată acest lucru!

Când vede un obiect rătăcit prin casă,femeia îl pune la loc. În schimb,bărbatul trece de zeci de ori pe lângă el şi nu-şi dă seama că locul acelui obiect nu este acolo. De aceea,să nu te mire că şosetele aruncate prin casă sau cămăşile trântite la nimereală în dulap nu reprezintă nimic anormal pentru partenerul tău.

Atunci când robinetul nu mai funcţionează,nu te aştepta să-l repare fără insistenţele tale. El gândeşte „Ei,şi ce dacă picură un pic? Mai are până se strică de tot!”,iar tu te şi vezi cu bucătăria inundată! Cât despre hainele lăsate alandala,obişnuieşte-te cu ideea că nu vei reuşi să schimbi mare lucru,fiindcă bărbaţii nu sunt obişnuiţi cu ordinea,mai ales dacă ştiu că are cine să strângă după ei.

"Dragă, ai pusmasa? Când?"

Şi să nu uit despre poziţia lor preferată:să stea întinşi pe canapea,cu telecomanda în mână,aşteptând meciul… Sigur îl regăseşti şi pe partenerul tău în acest tablou… Pare că nimic nu-l poate dezlipi de ecran,mai ales când joacă echipa preferată! Şi chiar aşa este!

Aşadar,în acele momente,este de-a dreptul inutil chiar şi să-l chemi la masă! Pur şi simplu,nu te va auzi! Nu are rost să te superi şi să faci o criză de nervi pentru a nu ştiu câta oară. Mai bine aşază-te la masă cu copiii şi lasă-l să-şi vadă de meci. Va fi nevoit să cineze singur,moment în care-şi va da singur seama că a fost rupt de realitate.

Bărbaţii nu observă pantofii cu toc!

Atunci când îţi cumperi o pereche de pantofi cu toc,sigur te gândeşti că-ţi vei lăsa partenerul mut de uimire şi că te va sorbi din priviri! Realitatea însă este cu totul alta! Studiile cercetătorilor de la Universitatea Northumbria,din Marea Britanie,spun că bărbaţii nici nu observă ce tip de pantofi poartă o femeie,mai ales dacă ea se află în mers sau dacă dansează.

Oamenii de ştiinţă au analizat reacţiile unui grup de bărbaţi,la apariţia mai multor femei,cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani,care purtau diferite încălţări. Concluzia experimentului a fost că reprezentanţii sexului tare nici măcar nu au remarcat dacă doamnele au purtat tocuri,balerini sau încălţăminte sport.

Cu dragostea sub lupă

Bărbaţii îmbrăcaţi în roşu,mai atrăgători

Dacă până acum ştiai că hainele roşii te fac mai atractivă în faţa unui bărbat,atunci a sosit momentul să ştii că regula funcţionează şi viceversa. Cercetătorii de la Universitatea Rochester,din New York,sunt de părere că femeile se simt mai atrase de bărbaţii îmbrăcaţi în roşu,deoarece îi percep mai sociabili,stabili,expresivi şi mai descurcăreţi decât cei

care preferă,de regulă,culorile reci. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 600 de persoane,din mai multe medii sociale,cu vârste cuprinse între 25 şi 38 de ani.

Femeile se plictisesc mai repede într-o căsnicie

Un sondaj arată că femeile sunt primele care abandonează o relaţie. La acest sondaj au participat 90 de cupluri,care au vorbit deschis despre căsnicia lor. 70 dintre acestea au spus că principalii „vinovaţi” sunt lipsa hobby-urilor comune şi,mai ales,a romantismului.