Cum să începi o conversaţie cu un necunoscut

1 77520 original jpg jpeg

Oricărui om i s-a întâmplat cel puţin o dată în viaţă să simtă că îi este peste mână să converseze cu o persoană pe care o cunoaşte de puţin timp. Dacă nu ştii ce să spui pentru a face conversaţia plăcută, există câteva tehnici care te pot ajuta!

Fă un compliment

Complimentează persoana din faţa ta, dar fă-o într-un mod diferit faţa de ceilalţi. Nu îi spune pur şi simplu cât de mult îţi plac ochii săi, de exemplu, ci scoate în evidenţă o trăsătură care ţine de personalitate. Aceasta este o variantă mai elegantă, cu un impact mult mai mare şi care te ajută să legi prietenii.

Spune o glumă

Glumele au puterea de a detensiona situaţiile ciudate care pot apărea la primele întâlniri, când înca nu cunoşti prea bine persoana. În plus, râsul eliberează hormonul fericiri – oxitocina.

Pune o întrebare afirmativă

De exemplu, poţi începe o conversaţie prin a-ţi întreba interlocutorul cum i-a fost ziua. E o întrebare al cărei răspuns nu poate fi unul negativ sau greşit, orice ar spune. Răspunsul îţi poate dezvălui felul în care persoana respectivă priveşte lucrurile, cât de multe detalii foloseşte când povesteşte, dacă este sau nu extrovertită.

Repetă vorbele

Dacă eşti timidă şi nu ştii ce să spui, încearcă să empatizezi cu persoana din faţa ta. Oglindind ceea ce spune îi va oferi acesteia sentimentul de validare, de acceptare şi că este ascultată.

Vorbeşte cu zâmbetul pe buze

Este imposibil să nu placi pe cineva care îţi zâmbeşte cu căldură. Nu zâmbi forţat, ci cu adevărat, inclusiv cu ochii. Dincolo de cuvinte, limbajul nonverbal crează punţi între oameni, iar tonul unei discuţii începută cu un zâmbet va fi unul cu siguranţă pozitiv.