Diferenţele dintre relaţia de cuplu cu un sociopat şi o iubire reală

Te afli într-o relaţie de cuplu care simţi că îţi face rău? Partenerul nu este atent la sentimentele tale, te face să suferi fără să pară că îi pasă? Este posibil să fie un tip de relaţie toxică, cu un partener sociopat. Vezi ce presupune o astfel de relaţie şi pune-i punct înainte să-ţi facă mai mult rău!

image

Când ești într-o relație cu un sociopat, este ușor să-i confunzi comportamentul cu dragoste. Înainte să-ți dai seama ce se petrece, ți-a epuizat contul bancar și ți-a călcat viața în picioare. Acțiunile lui sunt calculate și manipulative. Nu va simți niciodată remuşcări dacă te răneşte. Dacă simţi că este ceva în neregulă cu privire la felul în care te tratează, chiar dacă îţi este greu să explici, ai încredere în instinctele tale şi ieşi din acea relaţie! Află cum să faci diferența între dragostea adevărată și manipularea tipică unei persoane sociopate!

Partenerul nu dă semne de empatie sau remuşcare

Prima și cea mai importantă diferență între relaţia cu un sociopat și iubirea reală, conform Medium.com, este aceea că un partener sociopat nu este empatic. Îi lipsește capacitatea de a înțelege și de a-şi împărtăși sentimentele unei alte persoane. Lipsa de empatie este o componentă cheie şi este ceea ce îi diferenţiază de oamenii obișnuiți.

El este extrem de egoist

Sociopatii sunt extrem de egoişti, chiar şi faţă de cei din propriile familii. Dacă ai un astfel de partener, el va face tot ce este necesar pentru a obține ceea ce își doreşte și nu-i va păsa de consecințele acțiunilor lui.

Te-ar mai putea interesa: 7 semne că iubitul tău încearcă să te manipuleze emoţional

Ajungi să te îndoiești de tine și de instinctele tale

Un partener sociopat va dori să te îndoiești de tine şi să ai încredere numai în ei. Este una dintre tacticile pe care le folosesc pentru a te manipula. Va încerca să te facă să te îndoiești de propria judecată și percepție asupra situației, astfel încât să te poată convinge că are dreptate atunci când nu este sincer deloc. Va minţi în legătură cu el însuşi şi despre alți oameni. Va inventa tot felul de povești doar pentru a da bine prin comparație.  

Nu pierde din vedere ce înseamnă o relaţie de iubire adevărată!

Când ești într-o relație cu un sociopat, este ușor să-i confunzi comportamentul său atent în aparenţă cu dragostea reală. Iubirea adevărată îţi dă linişte, mulţumire, în timp ce o relaţie cu o persoană sociopată te ţine permanent într-o stare de stres şi dubiu.

Rar vei găsi susţinere morală într-o relaţie cu un partener sociopat. De obicei, este exigent și indiferent la modul în care te afectează cererile lui. Când ai nevoie de compasiune sau doar cineva cu care să vorbeşti, nu este dispus să te asculte.

Vezi şi: Soţ dominator egal relaţie toxică

Dragostea adevărată îţi aduce bucurie. Indiferent de problemele pe care le întâmpini, ştii că faci echipă bună cu partenerul şi înfruntaţi totul împreună, ceea ce face totul mult mai uşor. Spre deosebire de o relaţie cu o persoană sociopată, într-o relaţie bazată pe iubire reală vei simţi că poţi avea încredere în celălalt, că amândoi contacţi unul pe celălalt, că puteţi să vă împărtășiţi orice, să râdeţi împreună, să vă regăsiţi echilibrul, pacea şi să treceţi peste tot ce e greu, ţinându-vă de mână.

Cum să-ţi revii după o relaţie cu un partener sociopat

Odată ce ai ieşit dintr-un astfel de cuplu, este absolut esențial să începi o recuperare emoțională, potrivit Yourtango.com. O relație cu un sociopat sau cu orice alt tip de exploatator sentimental este brutală. Confuzia și trădarea creează răni emoționale profunde, care trebuie tratate cu ajutorul unui psihoterapeut, mai ales că te vei teme să nu se repete istoria cu o nouă relaţie. Este necesar să-ţi dai timp să te vindeci, apoi să încerci să te avânţi într-o altă relaţie. În cele din urmă, când întâlneşti persoana potrivită, permite relației să se dezvolte în mod natural. Dragostea adevărată necesită timp pentru a creşte, deci nu grăbi lucrurile.

FOTO: Shutterstock



Recente

7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg
relatie jpg
test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg