Motivele despărţirii cuplurilor moderne

1 79098 original jpg jpeg

În ziua de azi, tot mai multe cupluri de tineri aleg să îşi spună adio, chiar şi după mulţi ani petrecuţi împreună. Unii spun că nu se mai înţeleg, alţii că a intervenit monotonia, însă nici ei înşişi nu mai ştiu ce îşi doresc cu adevărat. Iată care sunt adevăratele motive!

Comoditatea îşi spune cuvântul

Relaţiile din ziua de azi se bazează pe sentimentul de comoditate şi, mai rar, pe cel de iubire. Oamenii sunt mult prea preocupaţi cu viaţa lor şi automat devin egoişti. Ajung să se gândească mai mult la binele propriu decât la binele partenerului, motiv pentru care încep conflictele. Discuţiile în contradictoriu generează certurile, iar în cele din urmă tinerii ajung să se despartă. Preferă să sufere în prezent pentru o perioadă scurtă de timp în loc să regrete mai târziu.

Timpul joacă un rol important

Fiecare relaţie are nevoie de timp pentru a creşte şi a deveni din ce în ce mai puternică şi matură. Ai nevoie de timp pentru a cunoaşte omul de lângă tine, pentru a-i înţelege dorinţele şi pasiunile şi, mai ales, pentru a comunica cu acesta. În momentul în care partenerii se plâng că nu mai au timp, dar preferă să stea peste program la birou sau să se întâlnească cu prietenii, înseamnă că nu mai sunt fericiţi cu persoana de lângă ei şi îşi caută un refugiu.

Lipsa iubirii

Un cuplu nu poate fi întemeiat fără iubire. Atunci când sentimentele dispar peste noapte, relaţia este sortită eşecului. Nu numai că nu te mai înţelegi cu cel de lângă tine, dar ajungi să îl desconsideri, să îl înşeli sau să ai resentimente faţă de acesta. Dacă simţi că nu poţi iubi o persoană, e mai bine să nu îi dai speranţe de la bun început.

Pasiunea pentru tehnologie

Ai crede că e o glumă, însă tehnologia poate afecta viaţa de cuplu. Cât timp partenerii vor trăi mai mult în viaţa virtuală şi mai puţin în cea reală, relaţia de dragoste nu va exista. Aceştia uită să mai acorde atenţie partenerului şi să îl facă să se simtă iubit, motiv pentru care e nevoit să caute admiraţie în altă parte.

Teama de angajament

În ziua de azi, oamenii îşi doresc o relaţie, dar nu vor să îşi asume angajamentele. Preferă să trăiască ani la rând fără să se căsătorească, deoarece nu vor să îşi asume responsabilitatea. Însă tocmai această tendinţă de a da înapoi este cea care îl face pe cel de lângă tine să nu aibă încredere în tine şi să se stabilească în relaţie. Lipsa unui angajament este unul dintre principalele motive pentru care cuplurile moderne se destramă.