Relație nouă? Iată cum puteți să petreceți sărbătorile de iarnă!

Ai intrat de curând într-o nouă relație de cuplu, iar sărbătorile se apropie cu pas rapid. Pe lângă așteptările de la partener, îți vin în minte căutările pentru cadouri, întâlnirile cu familia și toate cele care au legătură cu Crăciunul. Cum faci să integrezi cu succes noua persoană din viața ta în magia sărbătorilor, fără a transforma totul într-un coșmar?

image

Este firesc să simți o oarecare tensiune când te gândești la Sărbătorile care se apropie, în contextul în care ai o persoană nouă în viața ta. Nu vrei nici să grăbești lucrurile cu partenerul, pentru că încă aveți de aflat multe unul despre altul; dar, în același timp, Sărbătorile sunt o modalitate excelentă de a vă cunoaște mai bine și poate chiar de a face cunoștință cu unele dintre persoanele importante din viața fiecăruia dintre voi.

Stabiliți reguli clare pentru cadouri

Comunicarea eficientă este de bază pentru orice relație funcțională, așa că și în ceea ce privește cadourile de Crăciun este necesar să aveți o discuție lămuritoare. Pentru ca nici unul dintre voi să nu aibă așteptări care să fie înșelate, întrebați-vă direct unul pe altul cum procedați de obicei în ceea ce privește cadourile, ce vă place să primiți și să oferiți, cam cât cheltuiți și așa mai departe.

De exemplu, sunt oameni care preferă să primească și să ofere diverse obiecte, în timp ce alții se bucură mai degrabă de o experiență (un voucher pentru un masaj de relaxare la spa sau o oră la volanul unei mașini pe un circuit de raliu, două bilete la un concert sau la un meci etc) și este normal să încercăm să ne oferim unii altora ce ne place și ce avem nevoie.

Respectați-vă reciproc tradițiile

Fiecare om petrece Sărbătorile de iarnă în felul lui: unii preferă să stea mai mult cu diverși membri ai familiei pe care îi văd mai rar (poate părinții sau bunicii), alții își vizitează toate neamurile, în timp ce unii oameni se bucură, pur și simplu, să rămână mai mult acasă la ei și să se odihnească sau, dimpotrivă, să plece într-o vacanță.

De aceea, fiind la început de relație, este indicat să discutați cu sinceritate despre ce îi place fiecăruia dintre voi să facă și să stabiliți împreună un plan. Dacă există diferențe mari între activitățile voastre obișnuite de Sărbători, nu vă faceți reproșuri și nu încercați să vă impuneți diverse lucruri. Aveți răbdare unul cu altul și fiți mai degrabă deschiși la a încerca ceva ce n-ați mai făcut până acum.

Faceți planuri pentru noul an

Dacă se întâmplă să constatați că nu puteți petrece foarte mult timp unul cu altul de Sărbători, amintiți-vă că sunteți încă la început de drum, ca sunteți un cuplu nou, și că nu e nimic anormal ca fiiecare dintre voi să își fi făcut deja planurile pentru Crăciun și Revelion.

Poate fiecare dintre voi are părinții, frații etc. în alte zone decât cea în care locuiți și deja aveți stabilit să mergeți la ei de Crăciun. În cazul în care nu considerați că a venit momentul oportun pentru a vă cunoaște reciproc familiile, nu insistați în acest aspect și nu intrați în conflict.

Faptul că o persoană nu se simte confortabil să cunoască imediat familia partenerului într-o relație nouă nu înseamnă neapărat că nu îl apreciază suficient sau că nu se gândește la un viitor cu acesta, ci poate însemna pur și simplu că este o persoană mai cumpănită sau poate este un introvertit care are nevoie de mai mult timp de acomodare.

De aceea, dacă ajungeți la concluzia că aveți doar o zi împreună, să spunem, în toată această perioadă de Sărbători, discutați să faceți din acea zi una specială, în care să vă bucurați unul de altul și în care să faceți planuri de activități pentru anul care vine. Iar în restul acestor zile de sărbătoare, chiar dacă nu vă vedeți față în față, nimic nu vă împiedică să țineți legătura prin apeluri video, pentru a vă simți conectați emoțional unul cu altul.



Recente

Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg