5 motive pentru care un prezervativ se poate rupe

Cedarea prezervativului este unul dintre coşmarurile celor care nu sunt pregătiţi să aibă copii, mai ales dacă există riscul de a contracta o boală. Vezi din ce motive se poate produce ruperea şi cum poţi preveni cedarea!

image

Deschiderea greșită a prezervativului poate provoca o rupere a acestuia. De aceea, ar fi ideal să eviţi folosirea dinților sau a foarfecelor. Cel mai bine ar fi să urmezi instrucţiunile dacă există, eventual să-l împingi în interiorul ambalajului înainte de a rupe ambalajul.

Termenul de valabilitate depăşit

De obicei, prezervativele sunt bune doi-trei ani după data fabricării, dar la un moment dat expiră. Dacă un prezervativ a depășit data de expirare, n-ar trebui să te surprindă ruperea acestuia. Materialul se degradează și rezistența se pierde.

Pont

Nu-l folosi dacă este lipicios, uscat sau rigid!

Nu se potriveşte

În privinţa prezervativului, mărimea chiar contează, mai ales când nu ți se potrivește. Unul prea mic se poate rupe. Nu trebuie să fie nici prea strâns, nici prea larg.

Vezi şi: Sfaturi pentru alegerea prezervativelor

Îl păstrezi necorespunzător

Depozitarea greşită poate determina deteriorarea prezervativului. Nu trebuie expus la căldură sau frig extrem, pentru că latexul poate fi afectat. Prin urmare, evită să-l păstrezi în portofel ori în torpedoul maşinii. Alege un loc uscat și răcoros, unde nu există riscul să fie spart, îndoit sau frecat. Dulapul cu medicamente sau noptiera sunt cele mai potrivite.

Citeşte şi: Povestea prezervativului

Lubrifiantul este nepotrivit

În situaţia în care foloseşti un lubrifiant pe bază de ulei, acesta poate deteriora prezervativul prin slăbirea latexului. Ocoleşte uleiul de cocos, cel de masaj sau oricare alt ulei. Dacă este nevoie de un lubrifiant, optează pentru unul pe bază de apă sau silicon, deoarece uleiurile degradează latexul.

Este expus la prea multă frecare

Un alt motiv pentru care un prezervativ se poate rupe este expunerea la frecare exagerată. În acest caz, un alt efect neplăcut este disconfortul partenerilor. De aceea este importantă lubrifierea cu un lubrifiant de calitate.

FOTO: Shutterstock