6 tipuri de infidelitate

1 79618 original jpg jpeg

Fidelitatea este un angajament reciproc bazat pe respect, intimitate, recunoaştere personală şi emoţională, dedicare, interes şi îngrijire. Este legătura care dă rezistenţă şi solvabilitate relaţiei de cuplu. Dar infidelitatea? Ştiai că este de mai multe tipuri?

Infidelitate emoţională

Una dintre cele mai comune şi, în acelaşi timp, cele mai dramatice tipuri de infidelitate este cea emoţională. Persoana înşelată este conştientă de faptul că cel de lângă ea are o relaţie cu o altă persoană. Acesta este motivul pentru care multe cupluri se despart. Dar ce se întâmplă dacă partenerul se implică emoţional într-un mod mai intens decât cu persoana de alături? Nu există niciun contact fizic, dar totuşi această legătură este bazată pe complicitate, încredere şi intimitate.

Infidelitate prin intermediul reţelelor sociale

Acest act este foarte obişnuit în aceste zile, fără îndoială. Relaţiile virtuale, de tot felul, oferă un întreg univers în care cineva poate avea una sau mai multe relaţii, plus cea de acasă. În acest caz nu există contact fizic. Dar schimbul de replici şi de imagini se numeşte tot infidelitate.

Infidelitate prin lipsa de onestitate

Putem considera lipsa de onestitate un act de infidelitate. Dacă partenerul obişnuieşte să te mintă, să-ţi ascundă sau să-ţi spună numai o parte din adevăr, devine distant, atunci este clar că s-a întâmplat ceva. Orice decepţie provocată de celălalt partener este un anumit tip de infidelitate.

Infidelitate prin absenţa partenerului

Absenţa partenerului se referă la persoana care nu este niciodată alături de tine când ai nevoie şi care investeşte timp şi bani pentru lucruri care nu te implică direct pe tine sau relaţia voastră.  Acest lucru se întâmplă în cazul în care unul dintre parteneri munceşte foarte mult, alegând ca pe primul loc să fie munca, nu persoana de alături. Nu există comunicare, suport.

Infidelitate din obligaţie

Se referă la persoanele care formează o relaţie, dar care nu se iubesc. Lor le este frică de singurătate, preferând să rămână într-o relaţie din care nu obţin nimic. Acestea sunt situaţiile în care fiecare are foarte mult de suferit, plus că ei sunt într-un fel implicaţi emoţional.

Infidelitate bazată pe distanţă

Sunt oameni care critică sau care te fac să te simţi prost când nu eşti alături de partener. Dacă iubeşti pe cineva, îi arăţi respect şi îl aperi când nu este prezent. Nu lăsa pe nimeni să vă vorbească de rău relaţia.