Infidelitatea se moşteneşte?

1 74602 original jpg jpeg

Probabilitatea ca un bărbat să-şi înşele partenera de viaţă este mai mare dacă tatăl acestuia a fost nestatornic în relaţia de cuplu.

Bărbaţii care au avut antecendente de acest fel în familie sunt mai predispuşi să-şi înşele partenera de cuplu,afirmă cercetătorii cehi în ediţia online a  ziarului dailymail,potrivit Mediafax.  

Astfel,taţii aventurieri,care au preferat să-şi trăiască viaţa la maximum în adolescenţă,bucurându-se de mai multe partenere în acelaşi timp,pot transmite fiilor o parte din metehnele lor.

"Motivul pentru care aceştia comit infidelitatea nu are nicio legătură cu faptul că sunt nemulţumiţi de parteneră, ci pentru simplul fapt că-ţi doresc mai mult sex, deci mai multe partenere",spune unul dintre cercetători.

În ciuda lor,femeile sunt considerate mai loiale,responsabile şi comunicative atunci când vine vorba despre o relaţie. Coordonatorul studiului,Jan Havlicek,din cadrul Universităţii Karlova din Praga a afirmat că femeile sunt mai puţin predispuse să-şi moştenească genetic mamele infidele.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 86 de cupluri. Întrebările cercetătorilor au vizat teme precum viaţa sexuală,infidelitatea,relaţia părinţilor.