Ce ne împinge spre infidelitate

1 52163 original jpg jpeg

Şi femeile, şi bărbaţii înşală. Cu diferenţele de rigoare, căci infidelitatea masculină este diferită de cea feminină. Cel puţin în felul în care este justificată. Aşadar, să căutăm împreună cauzele, iar dacă nu ne descurcăm până la capăt, ne ajută psihologii.

Se pare că bărbaţii sunt mai infideli decât femeile. Studiile afirmă acest lucru,dar mulţi psihologi spun că dimensiunile fenomenului sunt mult mai mari şi că e greu de văzut de partea cui se înclină balanţa în realitate. Răspunsurile nu sunt sincere sau principiile morale sunt interpretate după bunul plac al celui prins în flagrant... delicat. Dar se pune întrebarea:„Dacă acum te poţi despărţi atât de uşor,de ce să fii infidel(ă)?”. Psihologi sunt tentaţi să dea un răspuns:„Într-o lume instabilă,care nu mai crede în iubirea absolută,ai tentaţia de a trăi toate oportunităţile”.

Motivaţia lui

Din pură atracţie fizică

Cum vede sociologul:A înşira aventurile amoroase fără implicare afectivă este un lucru pur masculin. Adesea,bărbaţii chiar se cred victimele propriilor impulsuri erotice. Şi o altă caracteristică:practicile sexuale îndrăzneţe le concretizează mai uşor cu amanta.Ce spune psihologul:Cei care se declară dependenţi de sex se debarasează de responsabilitate. Infidelitatea,oricât de frecventă ar fi,nu este o boală. Bărbaţii se apără împotriva dragostei adevărate,care înseamnă să dăruieşti unei singure persoane sentimente,tandreţe,erotism.

Din frustrare,după perioade de abstinenţă

Cum vede sociologul:Se ştie că viaţa sexuală a cuplurilor cu copii mici este mult diminuată. O perioadă de risc,propice infidelităţii bărbaţilor,care se plâng adesea de lipsa de dorinţă a partenerelor.

Ce spune psihologul:Nu abstinenţa impusă de partenere îi împinge pe bărbaţi spre aventuri erotice,ci incapacitatea lor de a le mai dori. Imaginea femeii sexy este înlocuită de cea a mamei. Uneori se întâmplă acest lucru şi când nu există un copil în cuplu.

Din dorinţa de a se simţi mai tânăr

Cum vede sociologul:Diferenţa de vârstă este mereu în favoarea bărbatului. Când amanta este tânără şi celibatară,legătura este în general efemeră (dacă el nu divorţează,ea îl părăseşte). Viaţa dublă durează,mai ales dacă ambii sunt căsătoriţi şi cu obligaţii familiale.

Ce spune psihologul:Infidelitatea apare mai ales la bărbaţii narcisişti,cărora soţia le aminteşte ce vârstă au.

Motivaţia ei

Pentru a trăi o iubire fulgerătoare

Cum vede sociologul:Studiile despre sexualitate demonstrează că femeile separă foarte rar sexualitatea de sentimente. În afara cazurilor când femeia recunoaşte sincer că a fost vorba doar de o tentaţie,într-o seară de singurătate.

Ce spune psihologul:Cultural,femeile sunt educate să-şi ţină secrete dorinţele sexuale. De aceea,le mărturisesc foarte greu şi le trăiesc foarte intens. O relaţie extraconjugală le angajază mai mult decât pe bărbaţi şi pentru că pot rămâne ­însărcinate.

Din dorinţa de răzbunare

Cum vede sociologul:Să te răzbuni înşelând este o reacţie tipic feminină. Femeile care fac asta nu se sfiesc să se afişeze la braţul iubitului,tocmai pentru a-şi lua revanşa. Ele ştiu că un încornorat este ironizat de cei din jur,pe când o femeie înşelată atrage compasiune.  

Ce spune psihologul:Infidelitatea şi răzbunarea îşi găsesc adepţi şi printre bărbaţi,dar în forme ceva mai discrete. Cei mai mulţi ştiu că violenţa asupra femeilor este stigmatizată în zilele noastre,aşa că se mulţumesc cu alte forme de ­revanşă. 

Pentru a profita de viaţă,până nu e prea târziu

Cum vede sociologul:Şi femeile sunt tentate să ­aibă aventuri,mai ales ­după ce copiii nu mai depind de îngrijirile materne. Ele se justifică invocând un deficit afectiv al cuplului şi faptul că cei mici nu-şi mai exteriorizează sentimentele faţă de mamă.

Ce spune psihologul:Firesc,trecerea anilor este o temă de îngrijorare pe care femeile o trăiesc mai intens decât bărbaţii,mai ales în jurul vârstei de 40 de ani. Atunci apare mai acut tentaţia unei aventuri amoroase.



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg