Ce sunt asexualii și ce părere au ei despre consumarea relației

Într-o lume în care ne bucurăm cu toții de libera exprimare a propriilor idei și sentimente apare tot mai des un termen care explică exact cum sunt cei care nu prezintă niciun interes în apropierea fizică de cineva – fie acea persoană femeie sau bărbat.

image

În mod normal, atunci când nu mai simți dorința de-a te apropia de partener sau nici măcar nu-ți cauți jumătatea, e recomandat să mergi la medic pentru a-ți trata libidoul scăzut sau, de ce nu?!, depresia. Unii, în schimb, sunt de părere că nu e nimic în neregulă să nu-și dorești niciun contact fizic cu nimeni. Mai mult, aceștia se numesc asexuali și nu etalează nicio atracție față de cineva sau dorință de-a face vreodată sex.

Întrebarea este – acestor asexuali le repugă doar consumarea relației sau și întreaga curte care se face între doi oameni, flirtul, toate gesturile tandre dintre doi parteneri și romantismul după care tânjim noi toți?

Se pare că majoritatea asexualilor sunt romantici și își doresc relații pline de afecțiune. Fără sex, însă! Pe de altă partă, există și minoritatea asexualilor care sunt și aromantici și nu caută deloc legături emoționale și nici nu sunt niciodată atrași de nimeni.

Cum știm că suntem asexuali?

Modelelul Yasmin Benoit a vorbit deschis despre asexualitate și chiar a scris un eseu despre acest subiect delicat în ediția britanică a revistei Glamour. „Am o viață fericită și pe deplin împlinită ca asexuală de culoare și femeie aromantică ce sunt. N-am nevoie de un partener care să mă completeze. Sunt completă fix în felul în care sun eu. Tocmai de aceea îmi folosesc platforma online pentru a lupta împotriva preconcepțiilor legate de asexualitate și-a sprijini comunitatea asexualilor”, a dezvăluit aceasta.

Într-un interviu, chitaristul trupei Red Hot Chili Peppers a recunoscut că n-are niciun interes în sex: „În ultima vreme, n-am mai făcut sex pentru simplul motiv că nu-mi place”, a dezvăluit  Frusciante. „Nu mi-a mai plăcut să fac asta de la un moment dat în colo, motiv pentru care mă concentrez acum doar pe muzică”, a continuat acesta să explice.

Îngroziți de sex

Isaac Newton nu s-a însurat niciodată și nu se știe să fi fost vreodată implicat în vreo relație amoroasă. Jurnalistul Christopher Hitchens chiar a menționat acest lucru la un moment dat: „Newton ura, pur și simplu, femeile și e posibil să fi murit virgin. Era îngrozit de sex!”, iar istoricii confirmă faptul că marele fizician și matematician britanic era, cel mai probabil, asexual.

În timpul interviului oferit jurnalistei americane Diane Sawyer, în 2015, Caitlyn Jenner – fost sportiv american de mare succes, care-a devenit femeie între timp – a susținut că „sunt asexual deocamdată”, adică complet dezinteresat de-a avea relații intime cu cineva.

Foto - Shutterstock



Recente

Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg
relatie jpg
test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg
woman 228178 1280 jpg