Surpriză totală! Vârsta la care ne simțim cel mai sexy

În tinerețe, suntem mai atrăgători și mai frumoși ca niciodată! Cel puțin asta este părerea general valabilă, care este infirmată acum de un nou studiu.

image

Tenul e mai proaspăt, pielea e mai întinsă, energia e maximă, optimismul nu ne lipsește și sex appeal-ul este mai mare ca niciodată – cam asta ne oferă tinerețea și fiecare dintre noi știm prea bine acest lucru. Însă când ne simțim mai bine în pielea noastră, când știm că putem atrage pe oricine, la ce vârstă ne simțim cel mai sexy? Să fie oare în tinerețe sau puțin mai târziu, când suntem deja trecuți de prima tinerețe și avem destulă experiență de viață?

Un nou studiu susține că nu pe la 20 sau 30 de ani ne simțim cel mai sexy posibil, ci mai târziu în viață, când mulți consideră că suntem deja trecuți de prima jumătate a vieții, cea bună.   

Patru persoane din 10 – adică 41% - susțin că se simt mai bine în pielea lor, că au mai multă încredere în ei înșiși și în felul în care arată la 53 de ani, nu mai devreme. Acest lucru este făcut public de o nouă cercetare.

În ceea ce privește întâlnirile amoroase, doar 18% sunt de părere că sunt mai intense și mai incitante atunci când avem iubiți în anii de tinerețe. Mai mult de jumătate dintre ei – adică 53% - susțin că știu ce vor de la cel de lângă ei, în timp ce 40% recunosc că nu-și mai bat capul cu felul în care sunt percepuți de cei de lângă ei.

În urma studiului realizat pe oameni trecuți de 50 de ani, de compania matrimonială Ourtime, s-a constatat că relațiile lor amoroase și viața lor sexuală au devenit mai interesante și mai satisfăcătoare după ce au trecut de 50 de ani.

image

Rachel Peru de la Ourtime a ținut să precizeze următoarele: „Faptul că ești singur la maturitate, când ai trecut de prima tinerețe, nu înseamnă că viața ta sentimentală s-a încheiat. După cum am tras concluzia din cercetarea făcută, începi să ai mai multă încredere în tine, știi ceea ce îți dorești și nu-ți dorești de la parternerul tău după ce treci de o anumită vârstă.”

O tremie dintre respondenți au recunoscut că odată trecuți de 50 de ani, au renunțat la temeri absurde, nesiguranțe și inhibiții. Cu alte cuvinte, se simt mai încrezători în ei înșiși, lucru care este cât se poate de atrăgător și de vizibil pentru cei din jur. De aici și senzația lor că sunt mai sexy ca niciodată și percepția celor din apropiere că au devenit irezistibili.

O idee preconcepută legată de înaintarea în vârstă e că devenim cu toții mai plictisitori, mai grași și mai ridați și posomorâți. Mai mult, 36% dintre oameni consideră că persoanele trecute de 50 de ani consumă doar mâncare plictisitoare, iar alți 34% sunt de părere că, odată cu îmbătrânirea, lumea devine disperată să-și găsească pe cineva pentru a nu fi singuri la bătrânețe. Totuși, nu e așa! După cum spuneam, majoritatea celor trecuți de 50 de ani au mai multă încredere în ei și devin mai arăgători pentru cei din jur la maturitate, nu în tinerețe.

Printre celebritățile care au împlinit 53 de ani și arată și par că se simt mai bine ca niciodată se numără Jennifer Aniston, Owen Wilson, Mariah Carey, Hugh Jackman, Cate Blanchett și Gillian Anderson. Ce părere ai despre ei? Ți se pare că duc o viață bună sau că regretă anii tinereții?

Foto - Shutterstock