Cele mai întâlnite probleme de cuplu și rezolvările lor. „Nu avem timp pentru sex‟

Un lucru este cert: nu există relația de cuplu perfectă! Dar dacă tinzi să o ai, trebuie să faci tot ce îți stă în putință pentru a rezolva disensiunile. Îți prezentăm lista celor mai frecvente probleme sexuale ce pot să apară în cuplu și îți oferim și rezolvările acestora. 

image

Stresul, lipsa de comunicare, oboseala, precum și sarcinile multiple de acasă pot cauza certuri în relația de cuplu. De asemenea, acești factori pot influența și compatibilitatea sexuală. Potrivit publicației „The Healthy‟, lipsa de intimitate poate fi dăunătoare pentru sănătatea relației, așa că, dacă te regăsești în cel puțin una dintre situațiile de mai jos, a sosit momentul să aplici soluțiile pe care ți le recomandă specialiștii! 

„Nu avem timp pentru sex‟ 

Jill Whitney, care este consilier matrimonial, spune că lipsa de timp pentru sex este una dintre problemele pe care le aude cel mai des în cabinetul său. Specialista subliniază că programul încărcat al partenerilor nu trebuie să reprezinte o scuză: 

„Sexul este o modalitate importantă pentru parteneri de a se conecta fizic și emoțional‟, spune ea. „Mergeți la întâlniri, râdeți și vorbiți. Veniți acasă devreme, astfel încât să nu fiți obosiți. Relaxați-vă împreună în pat într-o dimineață de sâmbătă. Faceți tot ce vă stă în putință pentru a vă asigura că sexul rămâne o parte importantă a căsniciei voastre‟, îndeamnă specialistul. 

„Sexul mă plictisește‟

După o vreme, sexul poate să devină mai puțin interesant. Un studiu spune că lipsa de interes se manifestă mai repede la femei, după 12 luni de relație. Când asta se întâmplă, terapeutul te încurajează să încerci să experimentezi lucruri noi: 

„Încearcă să porți o lenjerie nouă, fă-i un masaj partenerului, iar dacă te simți puțin mai curajoasă, discută cu jumătatea ta despre fanteziile sale‟, spune terapeutul Jill Whitney. 

Citește și: De ce e sexul la prima întâlnire o idee bună. Ce spun cei care au făcut-o 

„Sunt mereu obosită‟ 

Nu lăsa ca oboseala constantă să îți afecteze viața sexuală! Când scuza „mă doare capul‟ se transformă în „mă simt extenuată‟, Gilda Carle, expert în relații, te sfătuiește să îți reorganizezi prioritățile: „Nu îți respinge partenerul în favoarea celorlalte activități pe care le ai! Singură, trebuie să decizi cât este de important el pentru tine și apoi să iei măsurile cuvenite‟. 

„Eu vreau sex spontan, partenerul planifică tot‟ 

Lipsa de sincronizare este o altă problemă des întâlnită în relația de cuplu. Autorul cărții „Doing Couple Therapy‟ (Făcând terapie de cuplu), Robert Taibbi, povestește: „Când un partener devine spontan în miezul nopții, celălalt nu se poate relaxa pentru că trebuie să se trezească devreme.‟ „Aceste cupluri trebuie să comunice și să găsească o cale de mijloc, adică cel mai bun moment pentru sex. Trebuie să găsească o combinație cu ajutorul căreia ambii parteneri să aibă de câștigat‟, sfătuiește specialistul.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg