De ce e sexul la prima întâlnire o idee bună. Ce spun cei care au făcut-o

Sexul la prima întâlnire este un subiect tabu de cele mai multe ori, însă există motive întemeiate pentru care un expert în relații ne îndeamnă la așa ceva. Și cei care au făcut-o!

image

E minunat să-ți găsești perechea din prima, însă rareori se întâmplă asta, să fim serioși! Și e și mai rar să rămâi pe viață cu cineva care te-a cucerit de la prima întâlnire. Dar nici imposibil!...

Expertul în relații Rachel Wright din New York susține un lucru pe care cei mai mulți aventurieri voiau să-l afle – că nu există niciodată „momentul ideal” de-a te culca cu cineva, motiv pentru care... se poate întâmpla oricând. Mai mult, terapeutul e de părere că simplul fapt că cedezi din prima efortului celuilalt de-a te seduce te scutește de multe bătăi de cap, principala fiind aceea că nu vei mai pierde timpul cu cineva nepotrivit ție, vei știi imediat dacă îți dorești să te mai întâlnești cu acea persoană sau nu.

Conform rezultatelor unui studiu, 49% dintre participanți au recunoscut că s-au culcat cu cineva la prima întâlnire amoroasă, iar cei care n-au făcut așa ceva sunt de părere că trebuie să stabilească mai întâi o legătură emoțională cu partenerul înainte de-a se arunca în pat cu el.

Rachel definește sexul ca fiind „orice experiență semnificativă de-a obține plăcere” și spune că idealurile demodate pot determina apariția rușinii în cazul celor pe care-i bate gândul să sară în pat la prima întâlnire cu cel de-abia cunoscut.

„Sexul la prima întâlnire poate fi benefic… dacă exact asta îți dorești. Pentru că, să fim serioși, nu există niciodată acel moment ideal de-a face sex”, a explicat specialista americană. „Preconcepțiile că dacă cedez prea repede n-o să mă mai placă sunt învechite și îi pot face pe oameni de toate genurile să se simtă prost pentru că își doresc contact fizic din prima”, dezvăluie aceasta.

Bun! Și atunci de ce să facem sex de la prima întâlnire?

Participanții la studiu ne-a dezvăluit motivele lor. 53% au recunoscut că s-au simțit bine făcând asta, apoi 46% din respondenți sunt de părere că aflii pe loc dacă ești compatibil din punct de vedere sexual cu cineva sau nu. „Vreau să văd dacă mă acceptă așa cum sunt înainte de-a investi emoțional în relația respectivă”, au spus 20% dintre cei întrebați. Apoi 16% susțin că îi relaxează asemenea descărcare sexuală.

Expertul american le dă dreptate celor care vor să știe dacă merită să mai meargă într-o a doua întâlnire sentimentală cu persoana respective sau nu. Și, un alt studiu, realizat de magazinul destinat adulților Love Honey, au descoperit că unul din doi oameni fac sex încă de la prima întâlnire.

Foto - Shutterstock



Recente

sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg