Cum îţi controlezi posesivitatea în cuplu

1 80265 original jpg jpeg

A fi protectoare şi grijulie cu partenerul tău într-o relaţie nu e nimic rău, însă de aici şi până la a deveni cea mai posesivă persoană din lume este doar un pas. Şi pentru că acest lucru îi scoate din minţi pe bărbaţii din ziua de azi, află câteva sfaturi care te vor ajuta să treci peste gelozia dusă la extrem! 

Lasă trecutul în urmă

Poate ai mai avut relaţii în trecut în care ai fost dezamăgită de partener şi, tocmai din acest motiv, ţi-e teamă să nu fii înşelată din nou. Totuşi, poate ar fi mai bine să uiţi orice întâmplare nefericită şi să îţi dai seama că fiecare persoană e diferită în felul ei. Acordă un minimum de încredere şi permite-i celui de lângă tine să se manifeste după bunul său plac. Aşa vei avea ocazia să îi observi mai bine comportamentul şi trăsăturile de caracter care îl definesc. Este primul pas în asigurarea unei relaţii sănătoase, de lungă durată.

Cunoaşte-i prietenii

Cel mai bun mod prin care poţi să eviţi gelozia şi suspiciunile este acela de a face cunoştinţă cu prietenii lui. Dacă faci parte din cercul lui social, vei observa că nu vei mai avea atâtea motive de îngrijorare. Aşa îţi va demonstra că nu are de ce să se ascundă şi nici că îi este ruşine să se afişeze alături de tine.

Acordă-i timp liber

Nu contează cât de mult te iubeşte, dacă nu îi dai voie să plece nicăieri fără tine. Poate îşi doreşte să petreacă o seară alături de prieteni sau să meargă într-o excursie fără tine. Aceste dorinţe nu ar trebui să te sperie, mai ales dacă eşti de mult timp în relaţie, ci din contră, să te ajute să îi demonstrezi că poţi fi o femeie extrem de înţelegătoare. Încearcă să te gândeşti că dacă îşi va dori vreodată să îţi trădeze încrederea, o poate face oriunde, nu neapărat în afara locului în care îşi desfăşoară activitatea de zi cu zi.

Nu îi verifica mereu telefonul

Dacă vei sta mereu cu ochii în telefon sau în conversaţiile virtuale, nu vei face decât să te alarmezi şi mai tare. Este bine să fii precaută, însă asta nu înseamnă că o discuţie cu o colegă de serviciu trebuie să te pună pe gânduri. Încearcă să îi arăţi că ai încredere în el şi determină-l să vină de bunăvoie şi să îţi povestească cu cine conversează.

Pune-te în locul lui

Ţi s-a întâmplat vreodată să învinuieşti o persoană pe nedrept şi a doua zi să ajungi să faci şi tu acelaşi lucru, fără să te simţi vinovată de fapta ta? Ei bine, atunci când vrei să acuzi, încearcă să te pui în locul partenerului şi să îţi imaginezi cum ar fi să auzi de la el tot felul de reproşuri cu privire la infidelitate. Nu numai că nu ţi-ar plăcea, dar starea ta de spirit ar fi afectată cu siguranţă. De aceea, înainte de a începe o discuţie în contradictoriu pe această temă, dă-ţi silinţa de a înţelege lucrurile şi dintr-o altă perspectivă. Doar aşa vei reuşi să ai o relaţie de succes!

Sursă foto: www.lovepanky.comRecente

Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg