Cum treci peste gelozie

1 80768 original jpg jpeg

Sentimentul de gelozie este foarte prezent astăzi în majoritatea cuplurilor. Deşi este o emoţie naturală, sunt mulţi care nu recunosc că sunt geloşi, dar atunci când formează un cuplu cu o altă persoană şi apar acele momente inevitabile, adevărul iese la suprafaţă şi nu mai ştiu cum să reacţioneze. Dacă şi tu eşti geloasă şi ai tendinţa de a deţine un control asupra relaţiei dintre voi, iată câteva sfaturi care te ajută să te calmezi în astfel de situaţii:

Respiră adânc

Când începi să simţi tentaţia geloziei, cel mai bun mod de a face faţă este să respiri adânc. Relaxează-te şi gândeşte-te la lucruri care te calmează şi care te fac fericită. Vei observa cum emoţia care te-a cuprins pe moment va dispărea.

Reflectează asupra vieţii voastre

Sentimentul de gelozie apare atunci când nu ai suficientă încredere în partenerul tău şi în relaţie pe care voi doi o formaţi. Aşadar, reflectează asupra vieţii/relaţiei voastre şi gândeşte-te din ce cauză eşti geloasă pe partenerul tău. Ţi-a dat motive să nu ai încredere în el?

Fii recunoscătoare pentru ceea ce ai

Te-ai gândit vreodată cât de norocoasă eşti pentru că ai viaţa pe care o ai? Sunt mulţi care şi-ar dori să aibă măcar jumătate din ce ai tu, dar nu se poate. Renunţă la sentimentele negative şi ai mai multă încredere în tine şi în oamenii din jurul tău. Gândeşte-te că nu toţi bărbaţii sunt la fel. Dacă s-a întâmplat o dată asta nu înseamnă că se va întâmpla de fiecare dată. Eliberează-te de gelozie şi de emoţiile negative.

Foloseşte gelozia ca motivaţie

Cel mai bun mod de a ucide gelozia este de a face lucruri bune. Când simţi că eşti geloasă pe partener sau pe orice altă persoană din jurul tău, atunci este evidentă că tu crezi că el/ea este mai bun/ă decât tine. Foloseşte acest lucru pentru a te motiva şi concentra la ceea ce trebuie să faci. Încearcă să-i dai geloziei un alt sens.

Învaţă să îţi distragi atenţia

Dacă te afli într-o situaţie în care simţi gelozie pe cineva, distrage-ţi atenţia de la acel lucru. Sună pe cineva,  priveşte în altă parte sau schimbă subiectul – dacă eşti într-o discuţie. indiferent ce faci, nu hrăni sentimentul de gelozie.