De ce te îndrăgosteşti de persoana nepotrivită

1 79704 original jpg jpeg

Se întâmplă destul de des ca femeile drăguţe, cu simţul umorului, care îşi doresc o familie, dar au şi o carieră pe măsură, să întâlnească bărbaţi care nu dispun de niciuna dintre trăsăturile mai sus menţionate. Cu toate astea, ele se îndrăgostesc, devin vulnerabile, iar cele mai multe dintre ele ajung să rămână dezamăgite. De ce?

Nu sunt îndeajuns de sigure

Există femei care găsesc lucruri bune în orice persoană sau obiect, dar nu sunt capabile să vadă frumuseţea din propria persoană. Aceste femei ajung să fie nesigure pe viaţa lor, pe modul în care arată şi în care gândesc şi de aceea preferă să stea cu bărbaţii care nu au nicio calitate. Pe scurt, cu cei care nu merită prezenţa lor.

Îşi fac un obicei din a atrage persoane nepotrivite

Fiecare femeie are un prototip de bărbat în minte, aşa că ori de câte ori se va întâlni cu o persoană de sex opus, va încerca să găsească acel prototip. Prin urmare, unele femei au ca model în subconştient bărbaţii plini de defecte, chiar periculoşi, pe care nimeni nu şi i-ar dori în preajmă. Este nevoie de multă putere de determinare din partea femeilor pentru a scăpa de acest cerc vicios şi pentru a se convinge că pot avea pe cineva mai bun.

Sunt prea ruşinoase să ceară ce li se cuvine

Sunt văzute bine în societate, însă în viaţa personală eşuează. Asta pentru că sunt mult prea ruşinoase în a avea pretenţii de la un bărbat şi de a impune, înainte de toate, respect. Vor găsi mereu scuze cu privire la persoanele cu care stau de vorbă, căci vor considera că e bine să fii imperfect şi, automat, îşi vor coborî standardele în loc să le crească pe ale lor.

Consideră că nu merită fericirea

Există mulţi factori psihologici care contribuie la mentalitatea unei femei puternice. Cu toate că ar putea avea lângă ea un bărbat pe măsură, aceasta preferă să se plafoneze lângă o persoană inferioară. Poate nu realizează că, în timp, pe lângă plafonare, fericirea se distruge treptat. Unde mai pui că în unele cazuri nici nu există?

Au teama de a nu fi părăsite

Multe femei independente preferă să fie cu un bărbat care ar putea deveni dependent de ele din toate perspectivele decât cu un bărbat la fel ca ele, pentru a evita o despărţire. Cu alte cuvinte, alegerea lor este motivată de faptul că un bărbat la fel de puternic sau poate chiar şi mai puternic ar putea oricând să le părăsească în favoarea altor femei.

Sursă foto: www.pexels.com