Femeile preferă bărbaţii deprimaţi!

1 48527 original jpg jpeg

Cine să mai înţeleagă femeile? Cercetărtorii americani ne anunţă că ele sunt mai atrase de bărbaţii deprimaţi decât de cei fericiţi şi zâmbitori.

Bărbaţii cu zâmbetul pe buze sunt consideraţi de femei ca fiind "semnificativ mai puţin atractivi" din punct de vedere sexual în comparaţie cu bărbaţii tăcuţi şi deprimaţi,arată un studiu realizat recent de cercetătorii de la University Of British Columbia.

Femeile preferă bărbaţii care par trufaşi şi puternici sau deprimaţi şi sfioşi,informează dailymail.co.uk.În schimb,bărbaţii sunt atraşi de femeile care afişează o mină fericită,evitându-le pe acelea care par îngâmfate şi sigure pe ele.

Studiul este primul care a analizat,pe sexe,diferenţele semnificative înregistrate în ceea ce priveşte nivelul de atracţie pe care îl exercită zâmbetul. Cercetătorii au încercat să explice fascinaţia unor stereotipuri precum "băiatului rău".

Nivelul de atracţie exercitat de manifestările de mândrie şi ruşine ale oamenilor nu a mai fost nici el analizat până acum.

Coordonatorul proiectului,profesorul Jessica Tracy,precizează că studiul a fost realizat pe un eşantion de peste 1.000 de participanţi de vârstă adultă,care au notat nivelul de atracţie sexuală pe care îl resimţeau în momentul în care le-au fost prezentate fotografiile unor persoane de sex opus,în care acestea afişau atitudini umane precum fericire,mândrie şi ruşine/sfială.

Se pare că preferinţele umane din domeniul atracţiei fizice au fost modelate de-a lungul secolelor de evoluţia socială şi de forţe culturale.

De exemplu,teoriile evoluţioniste au sugerat că femeile se simt atrase de manifestările de mândrie ale bărbaţilor,deoarece acestea implică un anumit statut social,anumite competenţe,dar şi capacitatea de a-i asigura partenerului de viaţă mijloacele unui trai decent şi şanse mai mari de a avea copii,potrivit Mediafax.

Ştiai că expresia de mândrie de pe chip accentuează trăsăturile fizice tipic masculine? Aşa se explică de ce ne plac aroganţii…



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg