Evită certurile din cuplu cu aceste sfaturi

1 76010 original jpg jpeg

În fiecare relaţie de cuplu apar inevitabil şi certurile. Sunt fireşti, însă dacă devin obişnuinţă şi conflictul se prelungeşte, pot distruge armonia, astfel încât relaţia se va ruina la un moment dat. Cel mai inteligent este să stingi conflictul din faşă! Iată cum!

Renunţă la critică

Dacă vei critica personalitatea partenerului şi comportamentul său, vei agrava situaţia, în special dacă foloseşti cuvintele urâte în mod intenţionat, cu scopul de a-l răni. Îi poţi spune direct ceea ce te supără, fără să-l insulţi.

Nu contoriza sentimentele negative

La fiecare ceartă îţi aminteşti şi de cele anterioare? Ce a fost, a fost şi-ar trebui să rămână în trecut. De aceea este recomandat ca de fiecare dată să ai grijă la sentimentele celui de lângă tine şi să îi arăţi că te interesează starea sa emoţională. De exemplu, în loc să îi spui că iar te-a enervat, adresează-i nemulţumirea într-un mod mai prietenos, sub forma întrebării „nici ţie nu-ţi place să te cerţi, nu-i aşa?”.

Nu alimenta scenariile   

Atunci când partenerul tău e departe de tine, nu e musai să facă ceva rău. Aşadar, nu e nevoie să îl suspectezi în fiecare clipă în care nu e lângă tine. Va simţi ca nu ai încredere în el şi acest lucru poate oricând isca o discuţie aprinsă. Dacă ceva nu îţi e clar, întreabă-l şi discută cu el deschis.

Nu-l trata de sus

Nu-ţi exprima superioritatea spunându-i partenerului că faceţi cum spui tu, căci tu ştii ai dreptate mereu. Poate nu-ţi dai seama, dar cu alte cuvinte îi transmiţi că nu este suficient de bun pentru tine. Soluţiile de comun acord sunt cele mai indicate dacă vrei să ai o relaţie armonioasă.

Nu căuta vinovatul

E greşit ca tu şi partenerul să cautaţi a cui e vina. Faptul e deja consumat şi cel mai potrivit ar fi să găsiţi o strategie pentru a vă ajuta să reveniţi la sentimente mai bune.

Scapă de încăpăţânare

Dacă uiţi că într-o relaţie ambii parteneri au drepturi egale şi ar trebui să îşi poată exprima opiniile liber, acest lucru poate duce la frustrări şi supărări. Flexibilitatea este cea mai bună soluţie, aşa că ţine cont şi de punctul lui de vedere şi căutaţi împreună o cale comună, mulţumitoare pentru amândoi.

:Recente

Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg