Există viaţă după divorţ?

1 81429 original jpg jpeg

Toate poveştile frumoase se sfârşesc cu „Şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi“. E scenariul de viaţă la care visăm cu toţii. Şi, chiar dacă nu se întâmplă aşa, nu e capăt de lume. Există viaţă după divorţ. Oh... şi încă ce viaţă!

Sunt grele despărţirile, o ştim cu toţii, şi mulţi dintre noi le amânăm. Poate-poate revine totul pe făgaşul cel bun. Dar... se întâmplă ca lucrurile să meargă pe cărări diferite de cele pe care ni le dorim. Şi atunci apare ideea divorţului, care tot creşte în mintea partenerilor pâna în momentul în care se ia decizia finală. De regulă, este o decizie grea, pentru că avem tendinţa să ne agităm, să ne răzvrătim şi să anticipăm tot felul de scenarii care nu fac decât să dea noi dimensiuni suferinţei.Totuşi, viaţa merge mai departe şi poţi să te bucuri de tot ce este mai frumos!

Implică-te în activităţi noi

Probabil ţi-ar fi plăcut să te ascunzi sub plapumă şi să nu mai ieşi niciodată. Ei bine, cu cât te vei simţi mai izolată şi singură, cu atât vei trece mai greu peste orice obstacol. Şi, uneori, să stai de vorbă pur şi simplu cu oamenii te poate face să te simţi mai bine. Nu te lăsa pradă stării de letargie. Încearcă să ieşi din zona ta de confort: sună-ţi prietenii, mergeţi în vacanţă, înscrie-te la un curs de pictură sau de yoga, începe dimineţile la sală -  încearcă orice, numai să te ţină ocupată.

Stabileşte-ţi obiectivele

Chiar dacă simţi că eşti la capătul frânghiei, deasupra unei prăpastii, este important să mergi mai departe. Stabileşte-ţi un scop şi caută să-l atingi. Obiectivele şi paşii către ele te ajută, oarecum, să faci ordine în viaţa ta. Implică-te în diverse proiecte, materializează-ţi gândurile şi atunci, cu siguranţă, va creşte şi valoarea ta profesională. Dacă priveşti totul cu optimism şi găseşti satisfacţie în ceea ce faci,  procesul tău de vindecare poate avea un final fericit.

Schimbă-ţi obiceiurile

Nu este uşor să scoţi pe cineva din minte, însă poţi renunţa la unele deprinderi. Să schimbi obiceiurile acumulate pe parcursul unei perioade de 3 sau poate 6 ani de căsătorie este, adesea, extrem de dificil. Probabil că aţi avut şi o listă cu destinaţii favorite în care mergeaţi împreună. De aceea, este clar, nu trebuie să mai mergi în locurile în care l-ai putea întâlni şi pe el. Nu te alimenta cu amintiri la nesfârşit.

Nu-ţi pierde încrederea în oameni

Ca întotdeauna, după un divorţ, începutul e greu. Este tot mai greu să ai încredere în cei din jur. Din fericire însă, bărbaţii sunt croiţi toţi după acelaşi tipic. Da, ai avut o experienţă neplăcută, însă asta nu înseamnă că toate vor fi la fel.

Iubeşte din nou

Fiecare sfârşit este un nou început. Acordă-ţi a doua şansă. Lasă trecutul şi concentrează-te pe prezent şi viitor. Găseşte un bărbat care te îndeamnă să încerci şi să faci lucruri noi. Acceptă-l pe cel care-ţi aduce fericire şi care te motivează să devii o femeie mai bună. Niciodată nu e prea târziu să o iei de la capăt!Recente

Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg