Cum îi spui copilului despre divorţ

1 48288 original jpg jpeg

O veste despre divorţ va fi întotdeauna dureroasă pentru un copil. Există însă câteva trucuri care vor lua din durerea micuţului şi care nu-l vor face să fie foarte afectat.

În primul rând,atunci când te hotărăşti să-i dai vestea,este extrem de important să fii sigură că nu mai există cale de împăcare între tine şi soţ. Pentru binele copilului,este indicat să laşi deoparte furia şi supărările tale legate de divorţ. Aşa că vorbeşte deschis cu fostul tău partener şi decideţi împreună când va fi momentul în care-i veţi da vestea copilului.

Ambii părinţi trebuie să fie prezenţi

În momentul adevărului,ambii părinţi trebuie să fie de faţă,ca să-i vorbească celui mic despre decizia separării. Este extrem de important să nu afle această veste de la bunici sau mătuşi,ci direct de la mama şi tata.

Calmul,extrem de important

Maniera în care-i vei spune copilului despre despărţire este foarte importantă. În niciun caz,niciunul dintre părinţi nu trebuie să arate supărare sau anxietate. Ar putea să-i transmită starea celui mic. Tototadă,în timpul discuţiei nu încerca să arunci vina pentru divorţ pe fostul soţ.

Vina aparţine amândurora

Când vine vorba despre divorţul părinţilor,pentru un copil nu este deloc important să ştie în amănunt detaliile care au dus la ruptură. Nici că mami nu se mai înţelege cu tati,pentru că tati a făcut ceva greşit. Cel mai bine este să găsiţi o explicaţie generală,în nici un caz să nu aruncaţi vina de la unul la celălalt.

Asiguraţi-l de dragostea voastră

După ce a aflat că vă veţi despărţi,este normal ca în sufletul lui să încolţească tot felul de gânduri. Se va gândi şi la faptul că nu-l mai iubiţi,de aceea este foarte important să-l asiguraţi,amândoi,de sentimentele voastre pentru el,de faptul că este şi va rămâne cea mai importantă persoană din viaţa voastră. Este şi momentul ideal să-i spuneţi că va locui doar cu mama,dar că tatăl său îl va vizita ori de câte ori va putea.