Poate fi ţinută iubirea sub control?

1 75412 original jpg jpeg

Iubirea e considerată a fi un sentiment care se declanşează spontan şi care nu poate fi controlat. Oare chiar aşa să fie? Cercetătorii susţin că lucrurile nu ar sta chiar aşa. Iată cum îţi poţi regla şi gestiona intensitatea sentimentelor.

Chiar poate fi ţinută iubirea sub control?

Un studiu recent a analizat sentimentele celor care fie se aflau într-o relaţie romantică, fie tocmai încheiaseră una. Fiecare participant a fost pus să vizualizeze poze cu partenerul actual sau fostul, în funcţie de caz, şi să se gândească la lucrurile pozitive şi cele negative din relaţia lor. Desigur, fiecare a găsit argumente pro şi contra, însă gândurile pozitive le-au îmbunătăţit imediat starea, în timp ce cele negative le-au adus tristeţe. Concluzia a fost că gândurile pot afecta enorm starea emoţională şi sentimentele pentru o persoană.

Cum reglezi intensitatea iubirii

Poate ţi s-a întâmplat ţie, ori unui cunoscut ca într-un anumit moment din viaţă să vrei să ai sentimente mai puternice pentru cineva care ţine la tine sau dimpotrivă, să scapi de ele. Multe persoane şi-au dorit cel puţin o dată în viaţă să îşi scoată din inimă o persoană pe care o iubeau enorm şi cu care nu puteau fi, dar cu toate acestea le era greu să meargă mai departe. Totuşi cum ar putea fi posibil acest lucru? În urma studiului realizat, s-a constat că dacă te concentrezi asupra aspectelor negative ale partenerului, poţi trece mai uşor peste relaţie, iar dacă te vei gândi la amintirile frumoase, îl vei uita mai greu.

Întrebări care te pot ajuta să uiţi o persoană

Dacă îţi e greu să te gândeşti la aspectele negative, dar în acelaşi timp vrei să uiţi o anumită persoană, întreabă-te ce te enerva la aceasta, ce nu a mers în relaţia voastră, care erau motivele pentru care vă certaţi cel mai des? Redirecţionează-ţi iubirea către alte persoane, care sunt demne de ea, nu o irosi.

Diminuarea iubirii- motivul nr. 1 invocat la divorţ

Din păcate, principalul motiv invocat de cuplurile care ajung să se despartă este dispariţia sentimentelor. E adevărat că intensitatea iubirii este fluctuantă de-a lungul anilor, în special în relaţiile pe termen lung, însă acest lucru nu înseamnă de fiecare dată sfârşitul. Dacă începi să te întrebi dacă e cazul să mai stai într-o relaţie, deşi nu mai iubeşti la fel de mult ca la început, gândeşte-te dacă îţi mai respecţi partenerul, dacă încă mai aveţi lucruri în comun, căci e posibil să fie doar o situaţie temporară.Recente

Cuplu jpg
3 detalii esentiale la o prima intalnire Sursa foto shutterstock 101817463 jpg
De ce barbatii insurati cred ca alte femeile maritate sunt mai atractive Sursa foto shutterstock 1746423464 jpg
Secretele celor priceputi in dormitor Sursa foto shutterstock 2253401153 jpg
Mama, pe primul loc in topul prioritatilor lui Sursa foto shutterstock 1090333826 jpg
Cum ti ar putea imbunatati viata intima curatenia de primavara Sursa foto shutterstock 2119185203 jpg
Migdale jpg
femei care înșală Shutterstock jpg
Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg