Regulile nerostite din orice relaţie

1 79781 original jpg jpeg

Indiferent dacă ai fost sau nu într-o relaţie pe termen lung sau încă vă cunoaşteţi, fiecare relaţie are un set de reguli nerostite. Ele reprezintă lista cu lucrurile pe care nu trebuie să le faceţi niciodată, pentru a menţine respectul reciproc şi încrederea.

Înjurăturile

Chiar dacă se practică în zilele noastre, evitaţi să vă înjuraţi. Este posibil ca în timp ce vă certaţi să spuneţi cuvinte pe care apoi să le regretaţi. În plus, femeile care înjură nu sunt apreciate de bărbaţi. Astfel de comportament le este specific lor.

Insultarea familiei

Una dintre principalele reguli nerostite ale unei relaţii este respectarea părinţilor/socrilor. Chiar dacă nu-ţi plac membrii familiei lui, nu o da niciodată în cealaltă extremă. Niciun om nu ar trebui să-i insulte familia celui de alături, indiferent de cine sunt ei.

Tu devii noi

Odată ce te-ai hotărât să te căsătoreşti cu el, regula neimpozantă tu devine noi. De exemplu, luarea deciziilor legate de evenimentele importante din viaţa voastră vă implică acum pe amândoi, nu numai pe tine.

Umilirea este inacceptabilă

Toată lumea are o trăsătură slabă sau sensibilă de personalitate, dar niciunul dintre voi nu trebuie să vă folosiţi de acest lucru pentru a-l umili şi înjosi pe cel de alături.

Nu ameninţa niciodată şi nu da ultimatumuri

Toţi avem ego-ul nostru şi, de obicei, atunci când suntem într-o ceartă care ia amploare, vom spune cuvinte pe care vom ajungem să le regretăm. Evită să manipulezi persoana de lângă tine dându-i ultimatum sau folosind cuvântul ”divorţ”.

Nu permite nimănui să intervină în relaţia voastră

Nici prietenii, nici părinţii nu ar trebui să intervină în relaţia ta de cuplu. Tot ce se întâmplă între voi trebuie să rămână între voi.

Menţine un raport de pozitivitate

Dacă vrei să cauţi răul în orice, îl vei găsi întotdeauna. Încearcă să vezi partea bună a lucrurilor, concentrându-ţi atenţia asupra trăsăturilor pozitive ale celui de lângă tine, în loc să-i aminteşti permanent partenerului care-i sunt defectele.

Trecutul e trecut

Una dintre cele mai importante reguli ale unei relaţii este că odată ce o problemă este rezolvată, ea ar trebui lăsată în trecut. Chiar şi ziua de ieri face parte din trecut. Prezentul e acum, azi, nu mâine. Nu veţi ajunge nicăieri dacă veţi continua să vă reproşaţi şi să aduceţi argumente pe conflicte din trecut.

Compromisul este cheia

Trebuie să recunoaştem că nicio relaţie nu va funcţiona fără un mic sacrificiu venit din partea amândurora, din când în când.

Credit foto: