Sfaturi utile de la persoane căsătorite

1 80637 original jpg jpeg

Când nu eşti căsătorită sau eşti pe punctul de a te căsători, vei observa că oamenii din jurul vostru încep să vă dea sfaturi. Ele pot fi atât pozitive, cât şi negative, depinde de experienţa persoanei căsătorite. Dar nu trebuie să ţii cont orbeşte de ce ţi se spune. Fiecare cuplu este unic şi la fel este şi fiecare persoană.

Iată care sunt cele mai fecvente sfaturi oferite de persoanele căsătorite celor care urmează să-şi întemeieze o familie:

”Dacă partenerul este sufletul tău pereche, atunci vei avea o căsătorie fericită”

Este foarte important ca în timpul relaţiei de cuplu şi căsătoriei ca partenerii să aibă încredere unul în celălalt şi să comunice. Nu poate fi un lucru unilateral. Aşadar, dacă un membru din familie sau un prieten/o prietenă îţi spune că vei avea o căsnicie fericită şi uşoară dacă partenerul îţi este sufletul-pereche, atunci greşeşte. Important este să se facă nişte eforturi.

”Partenerul trebui să fie cel mai bun prieten al tău”

Dacă partenerul îţi este cel mai bun prieten, poţi împărtăşi absolut totul cu el. Cu toate acestea, aceasta nu este o condiţie pentru ca o căsătorie să fie una de succes. Dacă simţi că partenerul tău nu-ţi este cu adevărat cel mai bun prieten, atunci nu provoca presiuni inutile. Important este să aveţi încredere unul în celălalt, să comunicaţi şi să vă respectaţi.

”Trebuie să-i spun partenerului tău totul”

Într-o căsătorie este bine să existe transparenţă. Trebuie să poţi discuta cu partenerul tău într-o manieră lipsită de constrângeri şi griji. Asta nu înseamnă că trebuie să-i oferi absolut toate detaliile triviale ale vieţii tale.

”Trebuie să-ţi ceri scuze chiar şi atunci când nu greşeşti”

Adesea, fetele sunt rugate să fie apologetice chiar şi atunci când nu sunt vinovaţi. Este un lucru greşit. Dacă tu şi partenerul tău aveţi necazuri atunci discutaţi despre asta, nu vă scuzaţi orbeşte pentru asta.

”Partenerul tău este perfect”

Chiar dacă este greu de acceptat, se ştie foarte bine că perfecţiunea nu există. Aşadar, este important să vă acceptaţi amândoi defectele. Nu uita că viaţa de familie ne schimbă foarte mult. Acum depinde cum.