Te-a părăsit? Uită-l şi mergi mai departe!

1 80740 original jpg jpeg

Se spune că timpul vindecă totul – însă aceste cuvinte par vorbe în vânt atunci când inima îţi sângerează după o despărţire. Şterge-ţi lacrimile şi numărul de telefon al fostului, deoarece vor veni şi zile mai bune.

Nu te învinovăţi

De cele mai multe ori, după o despărţire, o întrebare revine obsesiv: „Cu ce am greşit?“ . Trebuie să înţelegi că nu există o relaţie perfectă şi, chiar dacă din punctul tău de vedere lucrurile mergeau foarte bine, din punctul de vedere al partenerului tău poate că lucrurile nu stăteau chiar pe roze. Spune-ţi mai bine că nu e vina nimănui, ci pur şi simplu nu a fost să fie. Aşadar nu privi fosta relaţie ca un eşec şi, cu atât mai puţin, nu te învinovăţi.

Spune ceea ce simţi

Pentru ca despărţirea să nu mai fie dureroasă, evită să mai păstrezi vreun lucru care să-ţi aducă aminte de fostul partener. Înapoiază-i lucrurile şi, dacă simţi că îţi fac rău, chiar şi cadourile primite, deoarece ele îţi vor aminti mereu de el. Şterge-l de pe reţelele sociale. Asta nu înseamnă că trebuie să te închizi în tine şi să nu mai vorbeşti deloc despre el. Dimpotrivă, poţi vorbi cu prietenele tale, sau, dacă simţi că ele nu te înţeleg, cu un psiholog. Dacă îţi înăbuşi emoţiile, nu vei face decât să agravezi problema şi să-ţi pierzi încrederea în tine.

Petrece cât mai mult timp cu prietenii

După altădată timpul liber se petrecea în doi, acum te vezi în postura de a-ţi face singură programul. Astfel, vei avea din ocazia să socializezi cât mai mult cu prietenii. Nu refuza nicio invitaţie, chiar dacă este vorba de o ieşire la un film, la un restaurant sau la o simplă plimbare. Vei mai uita de problemele tale, vei avea ocazia să cunoşti oameni noi şi nu-ţi vei mai petrece timpul singură în casă, plângându-ţi de milă. Nu lăsa singurătatea să-şi facă loc în viaţa ta.

Nu te avânta într-o altă relaţie

„Cui pe cui se scoate“, aşa spune o vorbă înţeleaptă. Îţi va prinde bine să cunoşti oameni noi, dar asta nu înseamnă că trebuie să te arunci imediat într-o nouă relaţie. Dimpotrivă, acordă-ţi timp să închizi rana, să-l uiţi pe fostul şi să faci pace cu trecutul. Dacă intri într-o altă relaţie, este posibil să începi să faci comparaţii între parteneri şi să aduci cu tine frustrări din trecut. Astfel, povestea va fi sortită din start pieirii.

E posibil să aveţi prieteni comuni. În acest caz, nu le cere să aleagă între tine şi el. Un prieten adevărat va şti să fie obiectiv, astfel încât fiecare din voi doi să treacă mai uşor peste momentul despărţirii.



Recente

Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg