Eşti într-o relaţie sănătoasă?

1 68033 original jpg jpeg

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă femeile este violenţa. Potrivit women.com, partenerul de viaţă este cea mai mare ameninţare pentru sănătatea unei femei. Dacă ai impresia că relaţia ta are potenţialul de a deveni abuzivă, uite câteva semnale de alarmă la care trebuie să fii atentă.

IzolareDacă partenerul tău îţi interzice să petreci prea mult timp cu familia ori prietenii,poate avea un comportament abuziv.Abuzul verbalBărbaţii care au un limbaj jignitor încearcă,de regulă,să îşi convingă iubitele că nu este nimic anormal în comportamentul lor şi că femeia este cea care are o problemă.Vina şi responsabilitateaCu siguranţă nu este un semn bun dacă partenerul nu îşi asumă responsabilitatea pentru acţiunile sale şi nu îşi recunoaşte greşelile. Dacă iubitul tău te invinovăţeşte pentru tot,viitorul vostru nu arată prea bine.Consumul excesiv al alcooluluiNu toţi bărbaţii care consumă alcool sau droguri sunt şi abuzivi,dar cei mai mulţi devin violenţi. Orice semne de exces ar trebui să te alarmeze.AmeninţăriDacă partenerul are momente în care te sperie sau încearcă să te intimideze prin gesturi violente,ai o adevărată problemă şi este cazul să pui sfărşit relaţiei.Ai devenit servitoarea luiDacă iubitul tău are pretenţia să îi îndeplineşti toate mofturile şi să ocupi rolul de servitoare,mai mult ca sigur comportamentul său se va înrăutăţi în timp.Încearcă să te controlezeBărbaţii violenţi au tendinţa de a încerca sa-şi controleze partenerele prin şantaj emoţional sau manipulare. Vor încerca să te facă să te simţi vinovată de fiecare dată când vei dori să faci ceva pentru tine. Nu trebuie să cazi în capcana lor.Violenţă fizicăDacă este violent,indiferent dacă durerea fizică nu este semnificativă la început,sunt toate şansele să ajungă să te lovească din ce în ce mai rău. Un temperament exploziv exprimat prin orice semne de violenţă fizică este o adevărată ameninţare pentru sănătatea ta.

Trebuie menţionat că,deşi numărul femeilor abuzate este semnificativ mai mare,şi bărbaţii pot fi victime ale abuzurilor. Aceste reguli pot fi utile şi în cazul lor.Recente

ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte  Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate  Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
Mituri despre igiena feminina  Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara  Sfaturi utile  624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti  Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg
Manichiura cu gel jpg
protejarea mediului jpg
Supa crema d e legume  Sursa foto shutterstock 152318729 jpg