Uleiul de cocos ar putea fi un bun lubrifiant intim? 3 efecte secundare nedorite

Calitatea vieții tale sexuale ar putea fi îmbunătățită cu puțină lubrifiere. Circa 30% dintre femei au dureri în timpul raporturilor sexuale, iar un lubrifiant poate elimina uscăciunea vaginală care provoacă disconfort. Chiar dacă eşti tentat să foloseşti ulei de cocos ca lubrifiant, trebuie să iei în calcul reacţiile adverse pe care este posibil să le aibă.

ulei de nuca de cocos jpeg

Lubrifiantul funcționează prin reducerea frecării la nivelul organelor genitale. Acest lucru poate fi util atunci când corpul nu produce suficientă lubrifiere din cauza îmbătrânirii, a medicamentelor sau a apariţiei unui dezechilibru hormonal. Cu toate că există multe tipuri de lubrifiante special concepute pentru acest scop, poți lua în considerare uleiul de cocos dacă vrei să încerci ceva natural și fără substanțe chimice din produsele obişnuite. Uleiul de cocos este cunoscut pentru proprietățile sale de hidratare care-l fac un lubrifiant atrăgător. Află dacă este sigur să-l foloseşti în timpul relaţiilor intime!

Ce efecte benefice are uleiul de cocos ca lubrifiant intim?

Este dovedit clinic că uleiul de cocos poate fi utilizat ca un hidratant eficient. Proprietățile sale de hidratare pot face din el un lubrifiant eficient. Pentru femeile care trec prin menopauză, uleiul de cocos poate fi deosebit de util. La menopauză, este posibil să apară simptome ca durere în timpul actului sexual, uscăciune vaginală sau pierdere a țesutului gras, care creează țesut mai subțire în jurul pielii vaginale. Atrofia vaginală poate fi combătută prin relații sexuale mai frecvente, de aceea este important să combaţi orice durere asociată cu relaţiile intime. Pentru persoanele cu alergii sau piele sensibilă, alegerea unei soluţii naturale, ca uleiul de cocos, poate părea o alegere bună ca lubrifiant. Uleiul de nucă de cocos nerafinat este mai puţin procesat. În ciuda acestor beneficii potențiale, sunt necesare mai multe cercetări pentru a vedea exact dacă folosirea uleiului de cocos ca lubrifiant poate fi cu adevărat benefică.

Ce riscuri implică aplicarea uleiului de cocos în locul unui lubrifiant intim?

Înainte de a folosi acest tip de lubrifiant natural, trebuie să iei în calcul faptul că sunt câteva riscuri asociate cu utilizarea uleiului de cocos ca lubrifiant.

Crește riscul de infecții vaginale

Spre deosebire de lubrifianţii din comerţ, uleiul de cocos are un pH ridicat, ceea ce îl face alcalin. pH-ul normal al vaginului este acid. Prin urmare, aceste proprietăți pot crea un dezechilibru al pH-ului vaginului, ceea ce poate provoca infecții vaginale. Dacă există o predispoziţie la infecții vaginale, evită să foloseşti uleiul de cocos.

Poate reduce eficienţa prezervativelor din latex

Expunerea prezervativelor din latex la uleiuri minerale chiar şi numai pentru un minut le poate reduce eficacitatea cu până la 90%. Cel puţin aceasta este concluzia unui studiu realizat în anul 1989. Dacă sunt folosite prezervative din latex, este important să aplici lubrifianți pe bază de apă sau silicon pentru a menţine eficienţa prezervativelor.

Poate declanşa o reacție alergică

Chiar dacă se poate petrece mai rar, uleiul de cocos poate provoca reacție alergică. Dacă eşti alergic la uleiul de cocos, acesta îţi poate provoca greaţă, vărsături, urticarie, eczeme, diaree, erupție cutanată sau vezicule.

@shutterstock



Recente

Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg
relatie jpg
test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg
woman 228178 1280 jpg