Julio Iglesias s-a născut pe 23 septembrie 1943, într-o familie privilegiată din Madrid. Tatăl său a fost un renumit ginecolog renumit şi chiar a contribuit la venirea pe lume a viitorului artist, atunci când lucurrile s-au complicat la naştere şi s-a decis efectuarea unei cezariene.

Familia Iglesias era una dintre ce mai respectate şi bogate din Spania. „Dacă aţi lua toţi copiii pe care i-a adus pe lume tatăl meu, aţi umple arena Las Ventas din Madrid“, a spus Julio Iglesias odată. Cu toate acestea, au fost loviţi de o tragedie fără seamăn în anii ʼ80, atunci când tatăl cântăreţului a fost răpit de terorişti.

De la distanţă, familia artistului părea una ideală, însă adevărul era altul. Părinţii lui nu au reuşit să menţină o relaţie sănătoasă, iar tensiunile şi certurile din cuplu s-au înmulţit, de-a lungul anilor.

Iar asta din cauza faptului că tatăl lui Iglesias a fost infidel în mai multe rânduri. Probabil de la el a moştenit cântăreţul gena de cuceritor. Julio Iglesias a afirmat la un moment dat că a avut relaţii intime cu peste 5.000 de femei, de-a lungul vieţii. Iglesias a fost mereu mai apropiat de tatăl său, pe care l-a susţinut în conflictul cu mama sa, în timp ce fratele său, Carlos, a fost alături de mama lor.

De altfel, şi tatăl artistului a fost un playboy toată viaţa. În 1983 a divorţat de mama cântăreţului, în 2001 s-a căsătorit cu o femeie de 40 de ani (Foto 4 Glerie), iar în 2004, la 88 de ani, a devenit din nou tată. La vremea respectivă, Julio Iglesias avea 60 de ani.