În ultimii câţiva ani, Elon Musk a devenit controversat, însă nu pare să-i pese de asta. Chiar dacă a fost un susţinător al monedei virtuale Dogecoin, i-a revoltat pe mulţi când a anunţat că Tesla, compania sa, nu va accepta plăţile în criptomede de tip Bitcoin, ceea ce a făcut ca valoarea acesteia să scadă. Musk a aşteptat câteva luni înainte de a ceda, sugerând că Tesla va accepta Bitcoin până la urmă. Adesea pare că orice atinge Musk îi scandalizează pe mulţi. După cum a dezvăluit el însuşi, îi place să rişte şi şi-a pus viaţa în pericol constant când era tânăr.

Dincolo de interviurile sale uneori scandaloase, Elon Musk este un lider de afaceri incredibil. După ce a co-fondat prima sa companie notabilă în 1995, Elon Musk a ajuns să câştige 22 de milioane de dolari după ce Zip2 a fost vândut către Compaq. În loc să se culce pe lauri, a continuat să controleze o listă lungă de companii care au impact asupra lumii.

După ce şi-a lansat propria companie de servicii financiare, aceasta a fuzionat cu Paypal, iar el a fost pentru scurt timp director general al acelei companii de renume mondial. A fost concediat de PayPal în timp ce se afla într-o vacanţă, apoi a format două companii care l-au făcut celebru. La începutul anilor 2000, a format SpaceX şi Tesla, două companii care au schimbat lumea într-o perioadă scurtă. Tesla a reuşit să concureze cu unii dintre cei mai mari producători de maşini din lume, iar SpaceX a făcut incursiuni în spaţiul cosmic.

Elon Musk şi-a riscat viaţa pe când lucra într-o fabrică de cherestea