Tocmai la vârsta asta şi tocmai în pandemie, Dana Săvuică a găsit resurse noi să se reinventeze.

Când mă uit peste pozele pe care le postezi pare că eşti mereu în vacanţă. Cum faci de eşti mai mereu plecată?

De vreo cinci ani încoace m-am concentrat pe ideea de-a deveni un călător profesionist. Am abordat agenţiile de turism şi am început să mă focusez, pe reţelele de socializare, pe promovarea unor destinaţii, hoteluri, restaurante, ţări ş.a.m.d., iar lumea a început să mă urmărească chiar mai mult pentru idei de vacanţă. Acum am colaborări cu câteva agenţii de turism, dar câteodată am şi proiecte proprii şi merg în locuri frumoase, în care mi-am dorit să ajung şi eu demult.

După divorţ, ai devenit un adevărat travel inflencer. Simţi că ai descoperit o nouă Dana sau ea era acolo, undeva latentă?

Aceste călătorii nu au legătură cu divorţul. Nimic nu ar trebui să graviteze în jurul unui divorţ, un om se poate schimba în bine sau în rău, dar asta depinde numai de el. Pentru mine, orice acţiune pe care am făcut-o în viaţa asta o consider o lecţie, nu neapărat un obstacol. Şi călătoriile au venit, probabil, într-un moment al vieţii în care am avut mai mult timp pentru mine. Nu mai alerg să fac mai multe lucruri deodată, ci mă concentrez doar pe câteva care îmi fac plăcere şi care dezvoltă pasiunile mele. Sunt freelancer, deci nu mă ţine o slujbă de la 9:00 la 17:00, am o fată mare, care este pe picioarele ei şi care nu mai are nevoie de atenţia şi de sprijinul meu decât atunci când îşi doreşte ea, aşa că în această perioadă a vieţii mele, când am ajuns să am câteva clipe de relaxare, uite că-mi permit să călătoresc şi asta îmi face bine.

Cam câte călătorii bifezi pe an?

Depinde foarte mult de aceste proiecte turistice, dar am ajuns la performanţa de-a merge în trei – patru călătorii pe an. Într-un an au fost chiar mai multe, dar mai scurte, în destinaţii apropiate, ca Turcia, Grecia. Chiar în timpul pandemiei, după starea de urgenţă de anul trecut, am fost în primul charter care a plecat în Creta, iar la o lună de zile m-am dus din nou acolo. Apoi, am intrat în noul an în Sharm el-Sheikh, în Egipt, după care am fost în Kenya, în Antalya – unde am promovat un resort de cinci stele foarte frumos, iar acum tocmai ce m-am întors din Madeira, insula din mijlocul oceanului Atlantic, extrem de ofertantă pentru vacanţa tuturor.

În câte dintre ele te însoţeşte şi iubitul tău?

De obicei, aceste călătorii sunt info tripuri, adică nu sunt vacanţe propriu-zise, ci o altă formă de muncă. Sunt excursii de informare, organizate de către o agenţie de turism în colaborare cu organizaţiile de turism din ţările respective, în care merg influenceri, jurnalişti sau echipe de filmare. Suntem pe repede-înainte, adică schimbăm hotelurile, mergem la tot felul de restaurante, facem tot felul de activităţi, pentru a oferi publicului informaţii cât mai variate şi faptul că este o destinaţie care merită bifată pentru vacanţă. Dar găsesc timp să merg şi cu prietenii, de exemplu în Sharm el-Sheikh am fost cu prietenul meu şi cu alte două prietene.

Cu fiica ta, Julie, când ai fost ultima oară în vacanţă?