Cei doi au fost monitorizaţi, pe parcursul experimentului, de către o echipă de cercetători care au urmărit valori precum greutatea, colesterolul şi masa musculară, scrie Insider.

Fiecare dintre gemeni a mers la antrenamente de rezistenţă la sală de cinci până la şase ori pe săptămână, folosind un program conceput de un antrenor personal. De asemenea, au mâncat un număr aproape identic de calorii la mesele principale. 

La sfârşitul experimentului, au observat câteva diferenţe în ceea ce priveşte creşterile musculare, pierderea de grăsime şi sistemul digestiv.

Hugo Turner şi dieta vegană  

Înainte de a renunţa la produsele de origine animală pentru experiment, Hugo cântărea aproximativ 84 de kilograme şi avea 13% grăsime corporală. Până la sfârşitul experimentului, el a ajuns la 82 de kilograme. Aproape toată greutatea pierdută a fost masa de grăsime, compoziţia sa totală de grăsime din corp scăzând cu un punct procentual complet, la 12%. De asemenea, nivelul său de colesterol a scăzut.

Geamănul a spus că se simte mult mai energic, dar libidoul i-a mai scăzut. Una dintre mesele pe care Hugo Turner le-a mâncat în experimentul cu dieta vegană a fost o pizza din hrişcă cu ciuperci.

Celălalt geamăn şi dieta obişnuită

Ross Turner a fost întotdeauna mai plinuţ comparativ cu fratele său. Având 13% grăsime corporală, a pus 4,5 kilograme masă musculară. Acest lucru a dus la creşterea uşoară a procentului total de grăsime corporală de până la 15%, iar greutatea finală la 86 de kilograme.

Nivelul său de colesterol a rămas constant pe toată durata duratei de 12 săptămâni.

Ross a spus că planul de masă pentru acest experiment a fost puţin mai variat decât dieta lui tipică şi extrem de echilibrat în ceea ce priveşte macronutrienţii, cu o serie de pui, peşte, carne roşie, legume, lactate şi cereale.

Gemenii au concluzionat că dieta lor optimă trebuie să se bazeze şi pe alimentele de origine animală, cât şi pe cele de origine vegetală. Cu alte cuvinte, diversitatea este cheia.

Citeşte şi: Cu dieta volumetrică mănânci cât pofteşti. Principiul de bază al curei este să te saturi

SURSE FOTO: Dailymail.co.uk