Ai insomnii? Ce spune asta despre starea ta psihică şi de sănătate

1 insomnii jpg jpeg

Insomnia este o tulburare a somnului care te poate face să adormi greu, să nu dormi bine şi să te trezeşti prea devreme. Mulţi se confruntă cu această problemă, iar o teorie chinezească a constatat că ora la care se trezesc noaptea din somn persoanele care se confruntă cu insomnie poate ascunde secrete despre starea lor de sănătate.

Un studiu realizat în America, pe americani cu vârste cuprinse între 13 şi 64 de ani, a arătat că 43% dintre oameni, rareori dorm bine în timpul săptămânii. Sondajul a arătat că 60% dintre persoanele studiate se confruntă cu o problemă legată de somn în fiecare noapte sau aproape în fiecare noapte. Când vine vorba de români, datele arată că o treime din populaţia României suferă de insomnie. Mai exact, o cercetare realizată în 2018, a constatat că 38% dintre români declară că nu dorm suficient, acest lucru afectându-le starea fizică şi psihică.

De ce avem insomnii?

Medicina tradiţională chineză spune că răspunsul depinde de momentele specifice în care o persoană se trezeşte în timpul nopţii. Chinezii sunt de părere că diferite organe stimulează emoţii şi stări spirituale specifice în funcţie de ora la care ne trezim. Aceste credinţe au la bază Teoria Shen, care descrie gândirea, emoţiile şi funcţiile mentale în funcţie de ora la care ne trezim noaptea. Dacă te trezeşti regulat la aceeaşi oră, în fiecare seară, nu ignora semnalele corpului tău! În funcţie de momentul în care te-ai trezit din somn, corpul încearcă să comunice cu tine.

Citeşte şi: Cât de mult putem supravieţui fără să dormim. Cum ne afectează lipsa somnului

Probleme de somn între 21:00 şi 22:00?

Înseamnă că eşti stresat. Teoria Shen spune că te gândeşti constant pe timpul zilei la multe lucruri simultan şi încerci să le execuţi perfect. În acest caz, specialiştii recomandă meditaţia de noapte. Meditaţia permite corpului să intre într-o stare de pace, te ajută să te relaxezi şi să uiţi de stres. Poţi începe prin a asculta o jumătate de oră de muzică clasică sau lentă înainte de culcare. Acest lucru va ajuta creierul să se pregătească pentru o noapte lungă de odihnă.

Ce înseamnă dacă te trezeşti între orele 21:00 şi 01:00

Medicina tradiţională chineză atribuie această perioadă de insomnie cu probleme ale vezicii biliară. Potrivit Chinese Medicine Living, vezica biliară este responsabilă pentru pasiunea noastră pentru viaţă şi pentru acţiune, dar dacă te confrunţi cu o lipsă cu dificultăţi în a lua decizii sau cu timiditate, este posibil să fie o problemă în această zonă a corpului.

Citeşte şi: 6 remedii naturale pentru combaterea insomniei

Ai insomnii între orele 01:00 şi 03:00?

Asta înseamnă că poţi fi nervos, din diferite motive. De regulă, furia este asociată cu ficatul. Atunci când avem sentimente care rămân neexprimate, ele se pot acumula în timp în zona ficatului. Atunci când te trezeşti în jurul orelor 01:00 şi 03:00, corpul îţi aminteşte că este bine să renunţi la aceste sentimente negative. Pentru a depăşi acest lucru, este indicat să recunoşti care este problema şi să exprimi emoţia. Atunci când exprimăm ceea ce simţim cu adevărat ne eliberăm de energiile negative din corp.

Când te trezeşti între orele 03:00 şi 05:00

Potrivit Teoriei Shen, acesta este momentul în care plămânii sunt cei mai activi. În medicina tradiţională chineză, plămânii sunt responsabili de mişcarea energiei prin întregul corp. De asemenea, sunt cunoscuţi pentru că semnalează stări de depresie şi de durere. Când te trezeşti în acest interval de timp, ia-ţi un moment de relaxare, respiră şi încearcă pentru 8-10 minute să elimini orice gând negativ.

Sursă foto: Shutterstock Recente

Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg
film mut shutterstock 1208134459 jpg
Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg