Ai insomnii? Ce spune asta despre starea ta psihică şi de sănătate

1 insomnii jpg jpeg

Insomnia este o tulburare a somnului care te poate face să adormi greu, să nu dormi bine şi să te trezeşti prea devreme. Mulţi se confruntă cu această problemă, iar o teorie chinezească a constatat că ora la care se trezesc noaptea din somn persoanele care se confruntă cu insomnie poate ascunde secrete despre starea lor de sănătate.

Un studiu realizat în America, pe americani cu vârste cuprinse între 13 şi 64 de ani, a arătat că 43% dintre oameni, rareori dorm bine în timpul săptămânii. Sondajul a arătat că 60% dintre persoanele studiate se confruntă cu o problemă legată de somn în fiecare noapte sau aproape în fiecare noapte. Când vine vorba de români, datele arată că o treime din populaţia României suferă de insomnie. Mai exact, o cercetare realizată în 2018, a constatat că 38% dintre români declară că nu dorm suficient, acest lucru afectându-le starea fizică şi psihică.

De ce avem insomnii?

Medicina tradiţională chineză spune că răspunsul depinde de momentele specifice în care o persoană se trezeşte în timpul nopţii. Chinezii sunt de părere că diferite organe stimulează emoţii şi stări spirituale specifice în funcţie de ora la care ne trezim. Aceste credinţe au la bază Teoria Shen, care descrie gândirea, emoţiile şi funcţiile mentale în funcţie de ora la care ne trezim noaptea. Dacă te trezeşti regulat la aceeaşi oră, în fiecare seară, nu ignora semnalele corpului tău! În funcţie de momentul în care te-ai trezit din somn, corpul încearcă să comunice cu tine.

Citeşte şi: Cât de mult putem supravieţui fără să dormim. Cum ne afectează lipsa somnului

Probleme de somn între 21:00 şi 22:00?

Înseamnă că eşti stresat. Teoria Shen spune că te gândeşti constant pe timpul zilei la multe lucruri simultan şi încerci să le execuţi perfect. În acest caz, specialiştii recomandă meditaţia de noapte. Meditaţia permite corpului să intre într-o stare de pace, te ajută să te relaxezi şi să uiţi de stres. Poţi începe prin a asculta o jumătate de oră de muzică clasică sau lentă înainte de culcare. Acest lucru va ajuta creierul să se pregătească pentru o noapte lungă de odihnă.

Ce înseamnă dacă te trezeşti între orele 21:00 şi 01:00

Medicina tradiţională chineză atribuie această perioadă de insomnie cu probleme ale vezicii biliară. Potrivit Chinese Medicine Living, vezica biliară este responsabilă pentru pasiunea noastră pentru viaţă şi pentru acţiune, dar dacă te confrunţi cu o lipsă cu dificultăţi în a lua decizii sau cu timiditate, este posibil să fie o problemă în această zonă a corpului.

Citeşte şi: 6 remedii naturale pentru combaterea insomniei

Ai insomnii între orele 01:00 şi 03:00?

Asta înseamnă că poţi fi nervos, din diferite motive. De regulă, furia este asociată cu ficatul. Atunci când avem sentimente care rămân neexprimate, ele se pot acumula în timp în zona ficatului. Atunci când te trezeşti în jurul orelor 01:00 şi 03:00, corpul îţi aminteşte că este bine să renunţi la aceste sentimente negative. Pentru a depăşi acest lucru, este indicat să recunoşti care este problema şi să exprimi emoţia. Atunci când exprimăm ceea ce simţim cu adevărat ne eliberăm de energiile negative din corp.

Când te trezeşti între orele 03:00 şi 05:00

Potrivit Teoriei Shen, acesta este momentul în care plămânii sunt cei mai activi. În medicina tradiţională chineză, plămânii sunt responsabili de mişcarea energiei prin întregul corp. De asemenea, sunt cunoscuţi pentru că semnalează stări de depresie şi de durere. Când te trezeşti în acest interval de timp, ia-ţi un moment de relaxare, respiră şi încearcă pentru 8-10 minute să elimini orice gând negativ.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg
OCC Elixirul Dragostei UNITER jpg
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (1) jpeg
eclipsa  foto   Shutterstock jpg