Cei mai zgârciți bogați - de la miliardarul care mânca oase, la starul care nu plătea nota la restaurant

Să ai mulți bani nu înseamnă neapărat să fii și o persoană cheltuitoare! Acest lucru a fost demonstrat de anumite personalități istorice ce și-au prețuit banii mai mult decât orice pe lume. 

image

De-a lungul timpului, au existat mulți oameni bogați care și-au cheltuit sumele mari din conturi pe diferite plăceri ale vieții, adică pe mașini scumpe, case luxoase și excursii exclusiviste. Nu trebuie să îi uităm nici pe „cei mai zgârciți” bogați, care ar fi făcut orice, mai puțin să își cheltuie banii pe care i-au agonisit. Astăzi îți facem cunoștință cu bogații din a doua categorie - de la miliardarul care mânca oase vechi și găluște fierte, la starul de cinema care nu plătea niciodată nota la restaurant. 

Daniel Dancer - Miliardarul care mânca oase vechi 

Născut în Anglia, în anul 1716, într-o familie bogată de argicultori, Daniel Dancer a moștenit la moartea tatălui său o avere estimată la 10.000 de lire sterline, adică 2.2 miliarde de dolari, în banii de astăzi. Dancer nu era o persoană opulentă, ci pentru a agonisi, el prefera să mănânce oase vechi gătite și găluște fierte. Mai mult decât atât, milardarul rar se spăla, iar când o făcea, nu folosea săpun. 

Potrivit „Love Money”, Dancer a refuzat să cheme medicul când sora lui era foarte bolnavă, deoarece nu voia să-l plătească. Se spune că era atât de obsedat de averea lui, încât și-a ascuns averea în casă, a încuiat toate ușile, iar când voia să între în locuință, o făcea pe fereastră. 

Citește și: Câți milionari există în lume și care sunt țările în care trăiesc cei mai mulți bogătași 

Hetty Green - Milionara care dormea la gât cu cheile depozitului bancar

Cunoscută drept „vrăjitoarea de la Wall Street”, Hetty Green a avut o avere estimată la aproximativ 200 de milioane de dolari și era cunoscută pentru atitudinea ei „meschină”. Deși moștenise o avere impresionantă de la tatăl ei, Hetty s-a căsătorit cu un milionar, iar când i-a cheltuit toți banii, l-a părăsit. Era atât de osedată de averea sa, încât dormea la gât cu cheile depozitului bancar și cu un pistol legat de mână. Se spune că Hetty Green a încercat să se trateze singură pentru hernie, refuzând să plătească costurile spitalizării, iar când fiul ei s-a rănit la picior, Hetty l-a dus la un spital modest doar pentru a fi recunoscut și respins de către personal. 

Mir Osman Ali Khan - Bogatul care purta luni de zile cu aceleași haine

Cândva, Mir Osman Ali Khan a fost cel mai bogat om din lume, însă acesta și-a câștigat reputația pentru obiceiurile sale. De pildă, el cheltuia milioane pe bijuteriile de lux, dar refuza să-și înlocuiască lenjeria uzată. Se presupune că milionarul a purtat luni de zile aceleași haine uzate și fuma țigările rămase de la oaspeții săi. Îngrijorat fiind de securitatea comorilor sale, el și-a ascuns pietrele prețioase într-un seif subteran. 

Vezi și: Ce au făcut cu banii moștenitorii unor averi uriașe. Huntington Hartford a căutat comoara piraților 

Charlie Chaplin - Nu-și plătea nota de plată când ieșea cu prietenii la masă 

Starul Charlie Chaplin câștiga în anul 1916 echivalentul a 250.000 de dolari în banii de astăzi, pe săptămână. În ciuda averii sale, se spune că acesta nu plătea niciodată nota la restaurantele unde mergea cu prietenii. Mai mult decât atât, când și-a construit casa din Beverly Hills, el s-a folosit de dulgherii din filme pentru a economisi bani pe construcția locuinței. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Linda Evans, din Dinastia, 80 de ani sursa  Instagram, Dinastia jpg