Cei mai zgârciți bogați - de la miliardarul care mânca oase, la starul care nu plătea nota la restaurant

Să ai mulți bani nu înseamnă neapărat să fii și o persoană cheltuitoare! Acest lucru a fost demonstrat de anumite personalități istorice ce și-au prețuit banii mai mult decât orice pe lume. 

image

De-a lungul timpului, au existat mulți oameni bogați care și-au cheltuit sumele mari din conturi pe diferite plăceri ale vieții, adică pe mașini scumpe, case luxoase și excursii exclusiviste. Nu trebuie să îi uităm nici pe „cei mai zgârciți” bogați, care ar fi făcut orice, mai puțin să își cheltuie banii pe care i-au agonisit. Astăzi îți facem cunoștință cu bogații din a doua categorie - de la miliardarul care mânca oase vechi și găluște fierte, la starul de cinema care nu plătea niciodată nota la restaurant. 

Daniel Dancer - Miliardarul care mânca oase vechi 

Născut în Anglia, în anul 1716, într-o familie bogată de argicultori, Daniel Dancer a moștenit la moartea tatălui său o avere estimată la 10.000 de lire sterline, adică 2.2 miliarde de dolari, în banii de astăzi. Dancer nu era o persoană opulentă, ci pentru a agonisi, el prefera să mănânce oase vechi gătite și găluște fierte. Mai mult decât atât, milardarul rar se spăla, iar când o făcea, nu folosea săpun. 

Potrivit „Love Money”, Dancer a refuzat să cheme medicul când sora lui era foarte bolnavă, deoarece nu voia să-l plătească. Se spune că era atât de obsedat de averea lui, încât și-a ascuns averea în casă, a încuiat toate ușile, iar când voia să între în locuință, o făcea pe fereastră. 

Citește și: Câți milionari există în lume și care sunt țările în care trăiesc cei mai mulți bogătași 

Hetty Green - Milionara care dormea la gât cu cheile depozitului bancar

Cunoscută drept „vrăjitoarea de la Wall Street”, Hetty Green a avut o avere estimată la aproximativ 200 de milioane de dolari și era cunoscută pentru atitudinea ei „meschină”. Deși moștenise o avere impresionantă de la tatăl ei, Hetty s-a căsătorit cu un milionar, iar când i-a cheltuit toți banii, l-a părăsit. Era atât de osedată de averea sa, încât dormea la gât cu cheile depozitului bancar și cu un pistol legat de mână. Se spune că Hetty Green a încercat să se trateze singură pentru hernie, refuzând să plătească costurile spitalizării, iar când fiul ei s-a rănit la picior, Hetty l-a dus la un spital modest doar pentru a fi recunoscut și respins de către personal. 

Mir Osman Ali Khan - Bogatul care purta luni de zile cu aceleași haine

Cândva, Mir Osman Ali Khan a fost cel mai bogat om din lume, însă acesta și-a câștigat reputația pentru obiceiurile sale. De pildă, el cheltuia milioane pe bijuteriile de lux, dar refuza să-și înlocuiască lenjeria uzată. Se presupune că milionarul a purtat luni de zile aceleași haine uzate și fuma țigările rămase de la oaspeții săi. Îngrijorat fiind de securitatea comorilor sale, el și-a ascuns pietrele prețioase într-un seif subteran. 

Vezi și: Ce au făcut cu banii moștenitorii unor averi uriașe. Huntington Hartford a căutat comoara piraților 

Charlie Chaplin - Nu-și plătea nota de plată când ieșea cu prietenii la masă 

Starul Charlie Chaplin câștiga în anul 1916 echivalentul a 250.000 de dolari în banii de astăzi, pe săptămână. În ciuda averii sale, se spune că acesta nu plătea niciodată nota la restaurantele unde mergea cu prietenii. Mai mult decât atât, când și-a construit casa din Beverly Hills, el s-a folosit de dulgherii din filme pentru a economisi bani pe construcția locuinței. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg