Cele mai bune exerciţii faciale pentru estomparea ridurilor fine şi pentru o piele mai fermă

3 shutterstock 1110679211 jpg jpeg

Odată cu trecerea anilor, chipul tău îşi pierde din elasticitate şi strălucire şi „primeşte‟, la schimb, riduri şi alte semne ale timpului. Din fericire, ai de partea ta un aliat la îndemână, o alternativă gratuită la chirurgia estetică.

Masajul facial îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, dând ocazia unei cantităţi mai mari de oxigen şi de substanţe nutritive să ajungă la celulele de la nivelul pielii. Acest lucru se întâmplă, deoarece faţa ta are aproximativ 50 de muşchi diferiţi, dar foarte rar folosiţi, comparativ cu cei din restul corpului.

Rezultatul unui astfel de masaj, pe termen lung, este o piele mai fermă, cu un tonus mai bun şi o strălucire naturală şi sănătoasă.

Specialiştii recomandă ca masajul sau gimnastica facială să se facă timp de 20 de minute, de şase ori pe săptămână, pentru rezultate uimitoare. După maximum patru luni, poţi constata o diminuare a ridurilor fine şi a tensiunii de la nivelul feţei, întărirea muşchilor faciali şi o mai mare fermitate a pielii.

Îţi prezentăm, mai jos, câteva exerciţii pentru cele mai comune neajunsuri de la nivelul feţei tale.

Pentru estomparea liniilor de pe frunte

Pune ambele mâini pe frunte, cu degetele răsfirate între sprâncene şi linia părului. Întinde încet pielea de pe frunte către părţi, aplicând o presiune uşoară. Relaxează fruntea şi repetă mişcarea de zece ori.

Pentru întărirea muşchilor din jurul gurii

Vorbim despre o parte a chipului în care sunt concentraţi cei mai mulţi muşchi faciali. Pentru a elimina ridurile de expresie de la nivelul gurii, fă următorul exerciţiu: umflă obrajii, numără până la 10, apoi elimină brusc aerul. Repetă acest exerciţiu de zece ori.

Pentru pleoapele cu aspect căzut

Plasează-ţi degetele arătătoare la marginile pleoapelor superioare, aproape de arcade. Încearcă să închizi ochii, opunând, în acelaşi timp rezistenţă prin întinderea pleoapelor superioare cu ajutorul degetelor, spre frunte. Numără până la 10, apoi relaxează. Repetă exerciţiul de cinci ori.

Pentru ridurile dintre sprâncene

Aceste riduri de expresie se adâcesc, pe măsură ce îmbătrânim. Gimnastica facială aplicată cu perseverenţă ajută, însă, la estomparea lor şi la întărirea muşchilor frunţii. Plasează degetele arătătoare pe mijlocul fiecărei sprâncene. Încearcă să ridici sprâncenele, în ciuda presiunii aplicate de cel două degete, timp de 30 de secunde. Relaxează şi repetă exerciţiul de zece ori.

FOTO Shutterstock.com 



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg