Cele mai tari farse de Ziua Păcălelilor: spaghete crescute în copaci şi invazia extraterestră din 1989

De Ziua Păcălelilor, farsorii ies la iveală pentru festivalul anual de glume. Tineri și bătrâni se alătură distracției, venind cu farse noi pentru a-și păcăli sau face de rușine prietenii, familia și colegii.

Acadele   shutterstock 2121035951 jpg

Chiar și organizațiile media sau oamenii de afaceri se ţin de glume şi se bucură de o glumă bună de 1 Aprilie. Televiziuni respectabile şi publicaţii credibile s-au implicat și au creat documentare cu efecte speciale care au păcălit pe mulţi. Probabil din cauza reputației înalte a farsorilor, mulți au căzut în glumele lor. Unele dintre glume erau atât de neverosimile, încât este greu de înțeles cum s-a întâmplat să fie crezute de cineva.

Spaghetele cresc în copaci?

Un documentar BBC din 1957 a reușit să-i păcălească pe unii telespectatori, făcându-le o farsă de Ziua Păcălelilor. S-au difuzat imagini cu o familie elvețiană care își recoltează „cultura de spaghete” din copaci. Femeile luau cu grijă spaghete din „arborele de spaghete” și le așezau cu grijă la soare pentru a se usuca. Apoi, acestea erau ambalate cu grijă și trimise în supermarketurile din întreaga lume.

Comentatorul a explicat că au fost necesari anii de cercetare pentru a face spaghetele să crească la aceeași lungime. Înghețul a fost o amenințare majoră pentru fermierii europeni de spaghete, deoarece afecta aroma spaghetelor. Telespectatorii mai serioși au fost enervați de o farsă evidentă difuzată într-o emisiune respectată. Alții au fost captivați de glumă, dorind să știe cum să-şi facă propria fabrică de spaghete.

Tot la BBC, în 2008, le-a fost făcută o nouă farsă telespectatorilor prin prezentarea unor imagini video care arată evoluția pinguinilor. Filmați pe Insula Regelui George, pinguinii Adelie au fost arătați zburând. Prezentatorii au explicat că, din cauza scăderii temperaturii din Antarctica, pinguinii au evoluat. În loc să hiberneze, au încercat să zboare spre nord, pentru a se bucura de iarnă la soare. Imaginile cu pinguinii zburători i-au păcălit pe mulți spectatori care n-au reușit să discearnă efectele speciale folosite.

Tunsul căţeilor, probă olimpică?

În lunile premergătoare Jocurilor Olimpice din 2008 de la Beijing, ziaristul Christopher Lyles a scris zilnic o rubrică „Beijing Countdown” pentru publicaţia „The Daily Telegraph” în care nota câte zile mai sunt până la Jocuri şi oferea un fapt olimpic interesant legat de acest număr.

Pe 1 aprilie, cu 128 de zile înainte de eveniment, Lyles a scris despre o probă sportivă inexistentă, tunsul unor câini: în anul 1900, 128 de participanţi s-au adunat în parcul Bois de Boulogne, din Paris, şi s-au întrecut în viteza cu care puteau să tundă blana unor căţei din rasa pudel.  Totul s-a dovedit a fi o invenţie de 1 Aprilie, Ziua păcălelilor, dar anunţul a fost preluat de multe publicaţii, iar mulţi chiar au crezut că a fost o probă sportivă reală.

Ziaristul a menţionat şi că medalia de aur a fost câştigată de Avril Lafoule, soţia unui fermier în vârstă de 37 de ani, din regiunea Auvergne din Franţa, care a tuns 17 căţei în 2 ore. Competiţia ar fi fost desfăşurată pe 1 aprilie şi ar fi fost urmărită de 6.000 de spectatori, una dintre cele mai mari audienţe de la Jocurile Olimpice.

Au sosit extratereştri!

În 1989, directorul unei multinaţionale britanice, Virgin Group, Richard Branson, a păcălit până și poliția care a fost chemată să investigheze ceea ce s-a dovedit a fi doar o farsă de 1 Aprilie.

Miliardarul a colaborat cu un producător de baloane cu aer cald pentru a construi un balon asemănător unui OZN. Dimineața devreme, traficul pe autostrada din Londra s-a oprit pentru a vedea OZN-ul zburând. Serviciile de urgență, armata și presa națională au fost alertate cu privire la o invazie extraterestră iminentă. La aterizarea pe un câmp din Surrey, cei din balonul cu aer cald au coborât purtând costume spațiale. Se pare că acest lucru l-a speriat pe un polițist înainte de a realiza că el și mulți alții fuseseră victimele unei farse elaborate de Ziua Păcălelilor.

Televiziune în culori

În anul 1962, Suedia avea un singur post de televiziune alb-negru. Cu toate acestea, de Ziua Păcălelilor, un tehnician de la postul local de televiziune i-a făcut pe telespectatori să caute în sertarul pentru lenjerie intimă, în încercarea de a viziona programele lor preferate în culori. Radiodifuzorul a arătat că simpla fixare a unei perechi de ciorapi pentru femei peste ecranul televizorului ar debloca tehnologia de a transforma în mod magic televizoarele alb-negru în unele în culori. Odată ce dresul era aşezat peste ecran, trebuia doar să-ți miști capul dintr-o parte în alta pentru a face culoarea să apară. Folosirea unui jargon tehnic elaborat i-a păcălit pe mulți atunci. Au mai trecut opt ​​ani până când suedezii s-au putut bucura de televiziunea color reală.

@shutterstock



Recente

Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg