Cum și ce să mănânci dacă te simți trist. Cât de important este gătitul împreună!

Dacă te simți trist, uită de dulciuri și de prăjeli! În momente depresive, este bine să consumi anumite următoarele alimente, care te ajută si ai energie, să te concentrezi mai bine pe ceea ce ai de făcut și să te simți motivat. În plus, la fel de importantă este și repartiția meselor pe parcursul zilei, dar și modul în care gătești alimentele. Află mai multe în rândurile de mai jos! 

image

Ceea ce mănânci îți poate influența starea de spirit, sănătatea mintală și cea fizică. „Este bine prioritizezi consumul de fructe, legume și grăsimi sănătoase, dacă îți dorești să te simți bine, punctează medicul Leigh Merotto, care îți spune și cum este bine să mănânci dacă te simți trist. 

Vezi și: Alimente care îți dau energie, dar sporesc anxietatea 

Cum să mănânci când ești trist?

În primul rând, dacă te simți trist, este bine să împarți alimentele pe care le consumi cu o persoană apropiată. Conform„WebMD‟, această acțiune, precum și gătitul împreună cu o altă persoană, încurajează socializarea și te va ajuta să ai o stare de spirit mai bună.

La fel se va întâmpla și dacă vei avea trei mese principale sau cinci mese mai mici, pe parcursul zilei. Importantă este și ultima masă a zilei! Specialiștii te sfătuiesc să iei ultima masă cu cel puțin trei ore înainte să adormi, pentru a te asigura că te vei odihni corespunzător. 

Citește și: Cele mai cancerigene alimente. Le consumi frecvent 

Adaugă aceste alimente în meniul tău dacă te simți deprimat!

În al doilea rând, medicul le recomandă persoanelor depresive consmul de alimente bogate în nutrimente, cum ar fi produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi, carnea slabă, fructele și legumele. Când te simți trist, este bine să consumi bețișoare de morcovi, hummus, ulei de măsline, pește bogat în acizi grași omega-3, ouă, carne de pui, banane, ardei gras, afine, mure, legume cu fructe verzi, dar și pâine integrală. Nu uita nici de hidratare! Te vei simți mai bine dacă vei bea mai multă apă, iar ceaiul verde îți va asigura energia de care ai nevoie pe parcursul zilei. 

Dacă îți este poftă de ceva dulce, încearcă ciocolata neagră și înghețata cremoasă, fără zahăr.

Reține că zahărul este un ingredient care accentuează starea de stres, la fel și alcoolul și alimentele procesate, așa că evită-le pe cât posibil! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg