Alimentele pe care Regina Elisabeta le-a interzis în bucătăria Palatului Buckingham
Regina Elisabeta a impus reguli stricte inclusiv în bucătăria Palatului Buckingham, unde a interzis anumite preparate, condimente și băuturi pe care nu le poate consuma. Vei fi surprins să descoperi ce alimente delicioase a scos din meniu!
Multe camere din Palatul Buckingham dețin secrete, așa cum este și bucătăria Reginei Elisabeta, loc în care se pregăteau preparate sănătoase.
Fostul bucătar al Reginei, Darren McGrady, care a lucrat pentru ea timp de 15 ani, a dezvăluit, într-un interviu pentru „The Telegraph‟, că Majestatea Sa era pretențioasă cu privire la felurile de mâncare din meniul său.
Darren a spus care sunt alimentele specifice pe care Regina Elisabeta a II-a le-a interzis categoric în bucătărie. Vorbim despre alimente obișnuite, care sunt consumate pe scară largă, dar care nu puteau fi servite în Palatul Buckingham sau în vreo călătorie oficială a Majestății Sale.
Citește și: Ce s-a întâmplat când un străin a intrat în camera Reginei. Ce au vorbit timp de 10 minute?
Ce alimente a interzis Regina Elisabeta
Pe lista condimentelor interzise, se află: usturoiul, ceapa și boia. De ce? Din cauza respirației urât mirositoare pe care o pot provoca și pentru că Regina se putea balona din cauza lor. De asemenea, ea nu își dorea nici amidon în dieta sa, așa că oricât de bună ar fi o porție de paste, Regina a interzis în totalitate acest preparat. Alimentele alternative erau: salatele, peștele la grătar sau puiul cu o garnitură de legume. Desigur, carnea trebuia să fie bine gătită, nicidecum rare sau medium.
Vezi și: Ce mănâncă Regina Elisabeta la 96 de ani și ce plăceri „nevinovate” are
Pentru că a eliminat carbohidrații din meniu, în bucătărie nu se aflau nici cartofi, dar nici băuturi care conțin zahăr. În plus, pe lista alimentelor „interzise‟ se află și ouăle cu coajă albă, asta pentru că Regina considera că ouăle cu coajă maro sunt mai bune la gust, așa că le prefera pe acestea.
În plus, pentru a evita o posibilă intoxicație alimentară, ea a interzis consumul de crustacee, dar și consumul de ficat de rață sau de gâscă. Nici apă de la robinet nu se bea, de frica otrăvirii. Membrii Familiei Regale consumă doar apă minerală de la mărci pe care le cunosc.
Ce fructe consumă Regina Elisabeta
Regina consuma doar fructe de sezon, așa că nu vedeai niciodată în bucătăria sa căpșuni în sezonul rece:
„Încearcă să incluzi în meniul ei, căpșuni în luna ianuarie și ea o să spună să nu cumva să îndrăznești să îi aduci căpșuni modificate genetic‟, a spus fostul ei bucătar.
Sursă foto: Pinterest / Arhivă