Cum stai cu banii şi cariera în 2013

1 69828 original jpg jpeg

Cuvintele-cheie pentru următorul an în ce priveşte veniturile tale sunt „siguranţă”, „economisire”, dar, de ce nu, şi „investiţii”, precedate de suficiente „calcule”. După vremurile de restrişte din 2012, orizonturile băneşti deschise în 2013 vor fi mult mai optimiste dacă aplicăm politica paşilor mărunţi şi evităm cheltuielile ori tunurile financiare fără finalitate.

Berbecii renunţă la cheltuielile necugetate

Învăţaţi cât de important e să fii cumpătat cu finanţele,le valorificaţi suficient şi bine,şi asta graţie muncii în comun. Iar cu Saturn tranzitându-vă casa banilor,veţi descoperi o atracţie oarecum suspectă pentru a pune bani la saltea,spre deosebire de vremurile când aruncaţi cu bancnotele după pofta inimii,în stânga şi-n dreapta. Dacă odinioară vă atrăgeau ca un magnet site-urile de cumpărături,astăzi intraţi pe internet eventual pentru a vă interesa de investiţii imobiliare. 2013 e anul în care vă puteţi schimba căminul,mutându-vă într-o casă mai mare sau,din contră,optând pentru un domiciliu mai mic. Un moment mai greu este eclipsa din 10 mai,când veţi fi nevoit să renunţaţi la o sumă mare,din simplul motiv că nu ar fi trebuit să vă fi bizuit pe un partener ale cărui scopuri nu coincideau cu ale voastre. În primele şase luni ale anului,aveţi idei inovatoare de utilizare a mijloacelor tehnologice în sprijinul afacerilor voastre,iar din iunie,Jupiter vă ajută să vă găsiţi o colaborare aproape de casă sau chiar să lucraţi de acasă. Eclipsa solară de pe 3 noiembrie vă dă ocazia să culegeţi roadele muncii,iar cu influenţa lui Saturn acestea vă vor îndestula pentru destul timp.

Reţineţi:Drumurile scurte,de reînnodare a unor legături profesionale,se dovedesc mană cerească!

Taurii învaţă să ofere pe cât cer

Marele Benefic Jupiter rămâne în sectorul muncii zilnice până în iunie şi,deşi este retrograd până la sfârşitul lui ianuarie,primeşte influxuri puternice de la Marte. Împreună,aceste două planete vă ajută să identificaţi noi afaceri,din care să câştigaţi bani frumoşi,bazate pe talente pe care le aveţi de când vă ştiţi. Cumva,se leagă de ce aţi început în trecut,iar oportunităţile s-ar putea ivi din senin. Nativii Taur în genere nu sunt firi impulsive,dar e posibil să vă confruntaţi cu ipostaze în care trebuie să vă decideţi „aici şi acum”. Contactele pe care le aveţi se vor dovedi providenţiale în februarie,lună în care tema expansiunii e întreţinută şi de Mercur şi Marte. Aveţi însă mare grijă la ce parteneriate încheiaţi şi sub ce auspicii – toate trebuie stipulate negru pe alb. Lecţia astrală pe care trebuie s-o învăţaţi e să fiţi mereu pregătiţi să vă adecvaţi contextului:actualizaţi-vă CV-ul,pregătiţi-vă o ţinută de interviu care să transmită siguranţă şi încredere. S-ar putea ca,pe măsură ce anul se apropie de sfârşit,să fiţi prinşi într-un cerc social în care vi se va cere să vă conformaţi regulilor,inclusiv de natură financiară. Va ţine numai de voi şi va fi spre binele vostru să vă adaptaţi.

În august,e posibil să auziţi de un loc de muncă în afara oraşului sau chiar în afara ţării!

Gemenii trag tare pentru proiectul visurilor

Alinierea excelentă a planetelor de la începutul lui 2013 vă permite să puneţi în practică şi să capitalizaţi un proiect care vă e foarte drag şi pentru care sunteţi dispuşi să mergeţi pe formula „90% transpiraţie,10% inspiraţie”. Şi în caz că lucraţi pentru altcineva ori sunteţi deţinătorii unei afaceri mici,ideea e să vă arătaţi entuziasmul şi să-l întreţineţi pe termen lung. Dacă sunteţi în căutarea unui nou loc de muncă,vă puteţi îndrepta către domenii precum sănătate,servicii de distribuţie,retail ori servicii sociale. Pentru a-l obţine,trebuie să luaţi în calcul faptul că,de data aceasta,concentrarea este cheia. E adevărat că sunteţi firi pasionate,dar vin luni în care greşelile nu vă vor fi iertate atât de uşor pe cât erau iertate în trecut. În preajma eclipsei din 10 mai e important să nu le daţi celor care vă critică ocazia să vă judece în baza unor scăpări. Iunie este cea mai norocoasă lună din an din punct de vedere financiar,dar nu scăpaţi toate ouăle din paner de îndată ce vă vedeţi cu mai mulţi bani în portofel. În iulie,vă chinuiţi să daţi de urma celor care vă datorează bani,iar din august încep să se vadă semnele unui reviriment pe plan financiar. În octombrie,aveţi grijă ce contracte semnaţi!

Pentru voi,e de dorit să vă investiţi finanţele în a doua jumătate a anului!

Racii pretind compensaţii pe măsura eforturilor

Sunteţi foarte combativi,încă de la începutul lui 2013. Anul acesta realizaţi că strădaniile lui Pluto din ultimii ani,în ce priveşte finanţele voastre,s-au prins bine de voi. Aţi înţeles că,în anumite situaţii,atacul este cea mai bună apărare. Şi nu-i de mirare că veţi continua pe linia aceasta,din moment ce-l aveţi pe Marte în sectorul afacerilor şi investiţiilor,potenţat de dătătorul de noroc Jupiter şi de planeta surprizelor,Uranus. Februarie e o lună pozitivă,în care şefii pun ochii pe voi,iar iniţiativele voastre profesionale sunt recunoscute. E posibil şi să primiţi în dar o sumă mare de bani ori o moştenire. În perioada aceasta însă,Saturn începe mersul retrograd,pentru cinci luni,aşa că,dacă vă gândiţi să băgaţi bani în speculaţii financiare,mai bine spuneţi pas. Sunt favorizate tranzacţiile internaţionale,domeniile creative şi orice are legătură cu internetul. A doua jumătate a lunii martie vă aduce un plus de încredere în sine,dar între 17 şi 27 se pot ivi dispute la serviciu,pe care trebuie să le evitaţi în ideea că nu e momentul potrivit să vă impuneţi,ci să negociaţi. Eclipsa lunară de la sfârşitul lui aprilie iarăşi vă sfătuieşte să nu aruncaţi în vânt acuzaţii şi presupoziţii nefondate. Pe de altă parte,eclipsa solară din mai vă poate aduce un parteneriat,care se va dovedi tentant,dar are destule lacune. Fluxul bănesc creşte,încet dar sigur,în perioada iunie-august. Tensiuni posibile în ultimul trimestru din an,moment în care nu trebuie să le daţi apă la moară celor care se bucură că nu le puteţi anticipa mişcările.

Vi se deschis uşi,în special din octombrie! Nu vă riscaţi banii pe bursă ori în speculaţii financiare dubioase!

Leii îşi desăvârşesc talentele de negociatori

2013 e sinonim cu schimbările pentru nativii din Leu,lucru care nu-i va bucura peste măsură,dar le va oferi posibilitatea să descopere că pot căpăta satisfacţii şi punându-se în slujba altora. E posibil ca,pe acest făgaş,să începeţi perfecţionarea într-o altă arie de activitate,cu precădere în comerţ (după cum indică aspectul astral realizat de Jupiter,Marte şi Uranus). În februarie,profitaţi de un context în care le puteţi dovedi unor potenţiali parteneri de afaceri ce puteţi. Dacă sunteţi antreprenor,apar preocupări legate de schimbarea sediului companiei,dar va trebui să aveţi răbdare,căci,din februarie până în iulie,Saturn va fi retrograd. În acest interval,s-ar putea să descoperiţi că un constructor nu e de încredere ori că un intermediar vă tot amână. Nu achitaţi niciun leu în avans,fiţi fermi pe poziţii. Ulterior,vă veţi gândi să vă transformaţi casa în sediul afacerii voastre,utilizând diverse mijloace tehnice pentru a ţine costurile la minimum. Între mijlocul lui martie şi mijlocul lui aprilie,pot apărea sarcini profesionale legate de străinătate,iar din aprilie până în mai toate demersurile pe care le demaraţi vor fi supravegheate de superiori cu putere de decizie. Eclipsa solară din mai vă ţine departe de cei dragi,vara continuă în aceeaşi linie,iar septembrie e o lună de maximă importanţă pentru ultima parte a anului,cu condiţia să vă ţineţi sub control frustrările. O nouă eclipsă,de această dată de Lună,din octombrie,vă va găsi într-o dispoziţie de expansiune,chiar dacă vă confruntaţi cu stări la extreme:când vă doriţi să mutaţi munţii din loc pe plan profesional şi bănesc,când să vă bucuraţi de momente de intimitate cu familia.

Vi se vor oferi cel puţin două şanse anul acesta să vă schimbaţi cariera,dar decizia trebuie s-o luaţi în funcţie de dorinţele pe termen lung!

Fecioarele se lansează în afaceri

Lumea e a celor puternici,pregătiţi şi care sunt dispuşi să muncească mult,dar cu folos! 2013 e anul în care nativii din această zodie scot bani frumoşi folosindu-se de felul lor de-a fi meticulos,prospectând piaţa şi analizând posibilităţile antreprenoriale care să-i scoată la un liman mult mai ofertant din punct de vedere financiar decât în 2012. Colaborările fructuoase vor veni mult mai uşor către ei în primele şase luni din an,graţie lui Jupiter,dar există şi un revers al medaliei:chiar dacă Fecioarele simt că expansiunea şi dezvoltarea sunt singurele soluţii,există câteva persoane din cercul lor de apropiaţi care vor ridica sprânceana neîncrezător. În preajma eclipsei solare din 10 mai,e posibil să întâlniţi un potenţial investitor ori o persoană din mediul bancar care se poate dovedi factorul-cheie în luarea unor decizii cu impact pe viitor. În plus,odată cu tranziţia lui Jupiter,din iunie,prietenii vă ajută mai mult decât de obicei pe plan financiar şi chiar aveţi de-a face cu acte neaşteptate de generozitate din partea lor. Per ansamblu,2013 e un an în care vă planificaţi mult mai riguros mişcările pe front material,lucru care nu poate să aibă decât un impact pozitiv.

Relaţia cu superiorii prosperă anul acesta,iar dacă sunteţi managerul propriei afaceri,trebuie să vă bazaţi pe resursele umane potrivite!

Balanţele redescoperă valoarea banului

Saturn v-a dat nişte nopţi albe în anii anteriori,iar în 2013 continuă „meditaţiile”,„şoptindu-vă” la ureche că – indiferent dacă treceţi în revistă bilanţul conturilor voastre consistente din bancă ori puneţi ban pe ban – trebuie să vă descurcaţi mult mai bine cu ce aveţi. Practic,vă racordaţi la un ritm universal pe plan astral – punem cu toţii punct consumului excesiv şi stopăm unele extravaganţe inutile,cu care „ne răsfăţam” prea des. Începutul anului este marcat,pentru Balanţe,de sprijinul din partea familiei,care beneficiază de o creştere în valoare a unei proprietăţi. Cu Soarele şi Pluto înaintând cot la cot,banii şi posesiunile sunt,deci,strâns legate de cei dragi. Ianuarie este marcat de un mix providenţial între Marte,Jupiter şi Uranus,ceea ce sugerează că între voi şi o anumită persoană (poate fi un partener de viaţă ori chiar un partener de afaceri) se leagă ceva. Chimia aceasta se va resimţi în primul rând pe plan antreprenorial,dar trebuie să vă asiguraţi că nu aveţi de-a face cu o relaţie superfluă,mai ales că,din februarie până în iunie,Saturn intră în mişcare retrogradă. Trebuie să fiţi speculativi,dar cu capul bine înfipt pe umeri. Deci 2013 stă sub dictonul „raport calitate-preţ”,prilej cu care s-ar putea să redescoperiţi plăceri din trecut cu care să vă ocupaţi timpul,fără a irosi din resurse.

Anul este favorabil pentru asocieri,în special în a doua jumătate!

Scorpionii transformă obstacolele în oportunităţi

Anul începe promiţător pentru voi. Eclipsa solară din semnul vostru,din noiembrie 2012,v-a servit drept trambulină pentru noi iniţiative financiare,singurul dezavantaj fiind faptul că,în aceeaşi zi,Mercur a retrogradat în Scorpion. Ce ne spune asta? Că,din anumite puncte de vedere,în 2013 veţi asista la începutul sfârşitului,pe când,în alte arii ale vieţii voastre,veţi asista la debutul unui nou început. E drept că pe parcursul anului veţi trăi anumite momente când,fără să vreţi,aproape simultan cu momentul în care acceleraţi,va trebui să şi frânaţi. Pe de altă parte,Uranus cel plin de resurse se va da peste cap să ţină opţiunile deschise pentru Scorpioni. Păstraţi-vă calmul şi judecaţi bine ce faceţi cu banii la începutul lunii mai,pentru că Saturn apasă cu degetul puternic pe anumite răni,răpindu-vă şi energia. De ce procedează aşa Marele Sfetnic al zodiacului? Pentru că vă obligă,pentru binele vostru,să renunţaţi la lucrurile periferice,de umplutură,de care chiar nu aveţi nevoie. Nu vă lasaţi păcăliţi de ambalaje strălucitoare şi gândiţi-vă de două ori până să deschideţi portofelele. Pe de altă parte,nu fiţi extremişti şi nu renunţaţi la ce vă încântă sufletul.

Chiar dacă sunteţi bine văzuţi de şefi,nu e cazul să înotaţi contra curentului urmat de colegi!

Săgetătorii pun deoparte pentru zile negre

Nativii Săgetători sunt îndrăzneţii zodiacului,inclusiv pe plan financiar,iar când îşi pun ceva în cap,nu se lasă până când rezultatul nu e pe placul lor. Deci e şi normal să vă faceţi planuri mari pentru 2013,dar cu Saturn şi Pluto în sectorul cheltuielilor de zi cu zi,s-ar putea să vă surprindeţi şi pe voi cu atitudinea chiar spirituală pe care o manifestaţi în privinţa banilor. Cu alte cuvinte,puteţi iniţia acţiuni umanitare de întrajutorare a celor nevoiaşi ori,pe de altă parte,să deveniţi dintr-odată mai grijulii în privinţa veniturilor lunare. Poate că nu veţi simţi această nouă stare de spirit din ianuarie,când veţi „galvaniza” totul în jurul vostru,dar din februarie,când Saturn devine retrograd,se produce parcă un declic în mintea voastră. La serviciu,vă bazaţi pe oamenii pe care îi cunoaşteţi şi care vă ştiu felul de-a fi şi hachiţele,mai ales în preajma eclipsei din 10 mai. Dacă lucraţi într-un mediu volatil,unde sunt posibile schimbări de fond,nu reacţionaţi impulsiv şi nu luaţi totul de-a gata. Ţineţi-vă aproape duşmanii,pentru că ei vor încerca să vă manipuleze fără ştirea voastră. Din a doua jumătate a anului,când Jupiter revine în casa a opta,începeţi să vă relaxaţi pe plan bănesc. Şi tot în această perioadă,e posibil să primiţi oferte de muncă în arii în care aţi desfăşurat o activitate acum mai mult timp. Sunt favorizate persoanele cu experienţă în sistemul medical sau de stat.

Anul acesta aveţi spor la a pune bani deoparte! În a doua jumătate a lui 2013,contaţi pe sprijinul partenerului.

Capricornii fac asocieri prospere

Cum staţi cu ambiţia,dragi nativi Capricorni? Anul trecut,în ianuarie,v-aţi setat nişte obiective,în privinţa cărora,la sfârşitul anului,v-aţi întrebat retoric:„Chiar asta mi-am dorit cu adevărat?”. Aşa că,dacă anul acesta v-aţi propus să faceţi un milion de dolari – şi încă destul de repede – ar trebui să vă puneţi următoarele probleme:„Sunt oare prea idealist?” şi „Pot să mă încred în ideea că cei care mă susţin azi mă vor susţine şi mâine?”. Speranţele şi planurile de viitor grandioase,pentru persoane precum Capricornii,care pun preţ pe etica muncii şi pe pregătirea temeinică,pot să însemne acel aport care duce planurile pe culmi. Iată de ce,oricât de bine şi de mult ar rezona în interiorul vostru anumite promisiuni ale unor colaboratori,treceţi-le prin filtrul raţiunii înainte să acţionaţi,căci există şanse mari să fiţi dezamăgiţi pe parcurs. Noroc că,din iunie,Jupiter chiar vă susţine atitudinea proactivă,cu care impresionaţi mulţi superiori. În preajma zilei de 10 mai,dacă vă înconjuraţi de persoanele potrivite,puteţi demara iniţiative prospere. În schimb,pe tot parcursul anului,descoperiţi că,în majoritatea timpului,e mai bine să contaţi pe propriile forţe. În cea de-a doua jumătate a lui 2013,vă este potenţată capacitatea de persuasiune,iar interviurile pentru o nouă slujbă merg de minune. În ultimele două luni din an,veţi merge înainte prin asocieri  şi interacţiuni benefice.

2013 e anul potrivit să vă schimbaţi locul de muncă sau să începeţi cursuri de perfecţionare.

Vărsătorii au şanse să fie promovaţi

Saturn începe 2013 într-o poziţie privilegiată pentru nativii din Vărsător,în casa a zecea,a onorurilor,demnităţii,afirmării sociale,a poziţiei sociale,autorităţii,dar şi a mamei ori a tatălui. Asta înseamnă că noi responsabilităţi se îndreaptă spre voi şi că acesta e momentul în care veţi străluci la propriu,demonstrându-vă capacităţile manageriale. Anul acesta aveţi tendinţa de-a le arăta o atitudine de încredere neţărmuită în propriile forţe şi celor mai mari dintre şefi,atitudine care vă poate ajuta,dar,în egală măsură,vă poate prejudicia interesele. Asta pentru că odată jucaţi după regulile lui Saturn,apoi după cele ale lui Uranus. Şi doar am aflat că Uranus poate aduce şi surprize plăcute,dar şi contexte nu foarte favorabile. Salvarea se va dovedi personalitatea voastră efervescentă şi plină de resurse. Dacă vă simţiţi bine din postura de angajat,din vara lui 2013 energiile lui Jupiter vă ajută să obţineţi postul la care visaţi. Dar tot veţi avea de-a face cu stări contradictorii – când veţi vrea să deveniţi parte din peisaj,când să preluaţi hăţurile. Iar în ultimul trimestru,tensiunile latente încă din 2012 s-ar putea să-şi pună amprenta asupra sănătăţii voastre.

Succesul vine cu un preţ şi nu trebuie să vă sacrificaţi sănătatea şi viaţa de familie pentru un război din care să iesiţi musai câştigători.

Peştii sunt ajutaţi de prieteni

Începeţi anul cu o stare de spirit fluctuantă,care se reflectă asupra muncii. Acum constataţi că,pe plan profesional,destinaţia chiar este total diferită de cea indicată de mersul lucrurilor pe parcursul călătoriei. Marte făureşte o legătură cu Uranus în casa a doua,ceea ce atrage un ajutor nesperat din partea unei persoane din trecutul vostru,care se poate dovedi instrumentală în cristalizarea unor proiecte. Însă ajutorul vine cu un efect secundar:costuri suplimentare neprevăzute. De aceea e bine să cântăriţi lucrurile obiectiv şi,eventual,cu sprijinul cuiva din anturaj,căci,altfel,veţi fi prins fără voie în mrejele unor afaceri care vă vor dezavantaja. Un contract semnat la voia întâmplării se poate lăsa cu consecinţe nefavorabile în preajma eclipsei din mai,de pe 10 ale lunii,cu influenţă pe durata a şase luni. Cu toate astea,creşterea şi evoluţia sunt posibile,dar nu se vor desfăşura cu viteza luminii. În primele şase luni,familia şi anumite proprietăţi bine valorificate vă aduc beneficii palpabile,dar evitaţi tentaţia jocurilor de noroc,din august până la sfârşitul anului. Din octombrie până în decembrie,contrar criticilor,idealismul se dovedeşte productiv,financiar vorbind.

2013 este prosper în mod deosebit pentru cei care lucrează în servicii!



Recente

mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg